Temaer til årets påskebord – det fine, det rå og det klassiske!

Påsken er op over, hvilket også betyder påskefrokoster og hyggelige sammenkomster. Måske du ligesom mig er kæmpe fan af et veldækket bord? Nogle gange kan det blot være lidt svært at se ud over “som det plejer” at være. Måske du har det samme service du bruger hvert år, ja måske endda de samme gule påskekyllinger, eller (tarvelige) servietter med tulipaner på, som mest af alt ligner noget fra 70érne! (hvilket også kan have sin charme!) Jeg har ihvertfald givet mit bud på 3 forskellige temaer til årets påskebord – det fine, det rå og det klassiske! Jeg har som sådan ikke dækket 3 hele påskeborde, men nærmere lavet nogle “collager” af farver og materialer der vil passe fint sammen og give et helt perfekt udtryk til årets påskebord. Og så endda uden at koste en halv mio. Whats not to like!?

Vi starter med “Det fine…”

 

 

For mig er pastelfarver indbegrebet af forår og påske, så det farvetema, skulle selvfølgelig med. Og når der er sagt pastelfarver, tænker jeg også noget fint, gammelt service dertil. Evt. forskellige farver og mønstre, synes jeg sagtens denne stil kan bære. Og er man hverken ejer af gammelt, forskelligt porcelæn, går hvide tallerkener og klare glas jo også meget fint hertil.

Selve dekorationen, ligner måske noget I har set før? For noget tid siden lavede jeg disse påskeæg af lim, Det er på nøjagtig samme måde som denne vase-top er lavet. Meningen var at det skulle være en fin detalje til glasvasen, men også at det skulle kunne bruges som en form for net, til at stikke blomster ned i. På denne måde kræver en dekoration ikke mere end en 3 stilke, alt efter størrelse.

Her har jeg blot fundet de vaser jeg ønskede at bruge, tegnet op på bagepapir og limet efter den skabelon. Resten af fremgangsmåden følger du blot på samme måde som med lim æggene HER.

Fremgangsmåde herfra kan du som førnævnt se HER

 

 

 

Til slut har jeg bare stukket 3 stilke i. Jeg har valgt ranunkler, da jeg synes det er den smukkeste forårsblomst. Udover det er den “flad” i hovedet, hvilket gør sig godt når den skal ligge oveni stativet her. Lange blomster vil ikke fungere på samme måde her, hvorimod flade og runde blomster fuldender den runde form. Derudover har jeg løseligt lagt et par farvede vagtelæg oveni. (købt farvede) Pas på med at dække hele lim-stativet, så misser man lidt de fine detaljer med bladguldet.  Synes du det kan være svært at have lim-stativet liggende fast på din glasvase, kan du lige duppe et par steder med varm lim fra limpistolen, på kanten og sætte stativet fast inden det tørrer. Når det skal tages af, er det let at fjerne fra glasset.

På bordet kan du stille nogle stykker af disse dekorationer og ind imellem drysse forskellige æg og slik-æg der passer i farven. Så er der også lidt lækkert, spiseligt til gæsterne. Lim æggene jeg oprindeligt havde lavet til ophæng, kan også fint fungere som en form for servietring som jeg har gjort her. Jeg har blot bundet den i en groft reb og derefter bundet det omkring en rullet serviet.

Ret fint og “sart”, bordopdækning, hvis du spørger mig…

Det er også en muglighed at lave lidt højere vaser med enkelte stilke i, som herunder. Igen tilpasser du bare dit “lim-stativ” efter vasens diameter.

Synes du måske pasteller og “sarte” materialer er lidt for “tuttenuttet” og er mere til de rustikke farver og materialer, er den kommende borddækning måske mere dig.

Her er det rå og rustikke materialer som, kaktus, sand, og løg der præger temaet.

 

Selve borddekorationen er en lav glasvase, der er hældt sand i. Derudover har jeg knækket toppen af nogle æg (Lidt større end normale æg – kan typisk købes i hobbybutikker eller blomsterbutikker) Heri har jeg plantet mini kaktusser, igen i sand. Til slut har jeg løseligt lagt vagtelæg, afknækkede skaller, løg og fjer derned ved. En super enkel og vildt holdbar dekoration.

 

Som bordkort har jeg fundet disse fine træ fjer i min lokale blomsterbutik. Det eneste jeg har gjort er at skrive en dymo og lime på. Hvis ikke du har mulighed for at finde lignende fjer er det jo en mulighed selv at gå igang med dekupør saven, hvis du har mod på det!

For at understrege den rustikke stil har jeg valgt ler tallerkner og dækkeservietter i siv. Igen kan helt hvide tallerkner også sagtens bruges.

 

Til slut kan du evt. lægge nogle grove sten og drysse løg, fjer og små æg på bordet, for at drage en sammenhæng på hele bordet!

 

Til slut har jeg givet mit bud på en lidt mere klasssisk bordpyntning. Både i farver og materialer.

Selve dekorationen er lavet i en æggebakke. (denne fine mintgrønne har jeg købt i Tiger, en brun eller hvid kan også sagtens bruges) Jeg har blot sat nogle æg deri. Forinden har jeg lavet huller i toppen af æggene. Derved er det muligt at hælde vand og sætte blomster i. Jeg har valgt at komme craspegia/trommestikker,Bupleurum/harøre og en svag gul grennellike, da den for det første har farven, som de fleste forbinder med påske, nemlig gul! Deruodver har den lidt samme udtryk som pompom servietten jeg har foldet. Jeg har før vist, hvordan sådan en serviet foldes, det kan du se HER. (Scroll ned på siden for at se vejledningen)

I æggebakken har jeg derudover lagt lidt små løg, gule vagtelæg (købt farvede) og nogle fjer. De samme ting kan du ligge på bordet til pynt.

 

Her kan du variere farver og pynt som du ønsker. Simpelt, men dekorativt!

 

Her var lidt ideer og tips til, hvordan årets påskebord og pynt dertil, kan se ud. Jeg håber det kunne inspirere lidt derude!

 

//Maria

 

 

2 thoughts on “Temaer til årets påskebord – det fine, det rå og det klassiske!

 1. Hvilket stentøj bruger du i borddækningen med siv dækkeservietten? 🙂

  1. Hej Irene.

   Jeg beklager mit sene svar. Stentøjet er købt i Bahne. De hedder “Birch” og fåes stadig. 🙂

   Venlig hilsen

   Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *