Viggos 2 års fødselsdag – bondegårdstema

Så blev Viggo 2 år! Om jeg forstår det, han er jo lige kommet til Verden?

Sidste år blev han 1 år (surprise!!), hvilket jo er noget helt specielt. Derfor holdt vi et brag af en fest med cirkustema, som du kan se HER. Egentlig havde jeg besluttet at i år “bare” skulle være helt klassisk med kagemand og boller, men altså med en kreativ hjerne der kører 24-7 er det ikke helt let at lade være. Og når man nu elsker at bage OG lave kreative ting, er det nærmest umuligt ikke at gøre lidt udover kagemand og boller. Og man har vel et standpunkt indtil man tager et nyt, ikke? Måske næste år bliver året med den klassiske fødselsdag helt uden tema og skøre påfund. Det tager vi til den tid. (Læs: jeg er begyndt at fundere over den kommende fødselsdag)

Ihvertfald blev det hurtigt til at drengen som elsker udeliv, dyr og ikke mindst traktorer skulle have en bondegårdsfødselsdag. Selvfølgelig skulle han det!

 

 

Da “bondegårdstemaet” ligesom var fastlagt, kørte ideerne for fulde gardiner. Hvad finder man på en gård? Dette blev udgangspunktet for både materialer, opstilling og mad (navnene derpå)

På en gård finder man selvfølgelig dyr. Men måske det lige ville blive festligt nok med dyr af den ægte slags (!!) Derfor faldt jeg over disse vildt fine balloner fra Euroballoon. Det sejeste er, at når de er fyldte med helium, kan de gå når man trækker dem efter sig. Det var et kæmpe hit og alle festens gæster synes de var vildt sjove.

 

Koen skal ikke snydes for en småkage…

 

Til en fødselsdagsfest hører sig også mad og drikke. Jeg havde lavet et ta´selv bord med forskellige kager, slik og frugt. For at blive i bondegårdstemaet var lækkerierne også derefter. Dog antyder navnene ikke ligefrem noget der minder om lækkerier. På menuen var der nemlig “kokager”, “grisehaler”, “kompostsække” med lidt mere lækkert indhold end man først lige skulle tænke. Derudover var der en traktorkage, boller, forskellige småkager og “spejlæg”.

Når jeg begiver mig ud i “projekter” som dette, handler det meget om at det hele er planlagt i god tid. Så alt hvad der kan laves i god tid bliver lavet i god tid. (så er der bedre tid pyntning uden stress, fordi man liiige skal nå at have bagt aftenen før) For mig fungerer det bedst, men det kommer jo an på, hvem man er.

Bollerne havde jeg lavet i god tid og frosset ned, så de var lette lige at tage op og lune.

Traktorkagen var en black magic kage jeg havde bagt et par dage forinden. (den kage bliver bare bedre efter et par dage på køl) Se opskriften HER. Som pynt på kagen var der (selvfølgelig) en traktor, forskellige, knuste småkager og chokolade, der skulle forestille henholdsvis jord, sand og sten. (Jeg havde brugt knuste chokolade cookies og oreos, maltesers, kitkat og daimstykker) De fine, små lys med et 2-tal og 2 stjerner er fra Søstrene Grene.

 

 

 

Derudover havde jeg lavet små “kompost-sække”. Selve sækken var et mindre plastikkrus (DETTE) pakket ind i brunt papir. Gjort på nøjagtig samme måde som, når jeg før har pakket blomsterløg ind. Se HER. (dog har jeg undladt både reb og tekst på selve “sækken”) I sækken er der en chokolademousse med lidt flødeskum og knuste oreos på toppen. (selve moussen lavede jeg dagen forinden og pyntede dem færdigt på selve dagen) De knuste oreos skulle forestille jord og deri er der stukket labre larver, mini vingummi frøer og en vingummi gulerod. (fundet i bland-selv-slik-stander) Vingummi orme, kunne også være et fint alternativ.Omkring sækken var der et sort gummibånd med en træske. (gummibånd fra Søstrene Grene og træskeer fra Nicolas Vahé. Kan købes HER)

en how to på skiltene deri kommer senere i indlægget! (sammen med de andre skilte jeg har lavet)

I en pap æggebakke havde jeg fyldt slik spejlæg i. (Låget var klippet af) “græsset” det står på er kunstgræs-plader købt HER. Efter festen er det lige til en god leg med traktorer og dyr der skal gå på græsmarken.

 

Næsten til enhver festlig lejlighed (eller så snart jeg kan se mit snit til det!) bager jeg disse småkager. Det er en helt klassisk mørdejs småkage, som du kan finde opskriften på HER. Disse er selvfølgelig udstukket som et 2-tal. Udstikkeren kan købes HER. Derudover er der oreos, med skiltet “traktor-dæk”.

 

For der ikke skulle gå ren kage i den, var der også lidt sundt. Her i form af forskelligt frugt fra “Viggos frugthave”. Selve bakken, er en træplade beklædt med brunt papir, film og hvid tape langs kanten, så det var let at lime stakit på. Stakittet er lavet af halverede ispinde, limet “løseligt” på langs kanten og stabiliseret med en hel ispind på tværs. Alt er limet på med limpistol. Jeg har valgt at stakittet ikke er helt lige, for at skabe et lidt mere rustikt udtryk som jeg forbinder dette tema med.

I kasserne bag “frugt-haven”, er der “ko-kager” og “grise-haler”. Kokagerne er dæknavn for romkugler. (bagerens de bedste) Grisehalerne er en lyserød marengs sprøjtet ud med en rund tyl, så det skulle ligne en hale med krølle på. Opskriften på marengs fandt jeg HER.

Trækasserne, hvori der er småkager, marengs og romkugler er kasser der har været jordbær i. Jeg har blot malet kanterne sort, med let hånd, for igen at skabe et lettere rustikt udtryk. Gem endelig kasserne efter brug, de er super gode til mange ting. Fx. er de fine at lave værtindegaver i, som DISSE jeg havde lavet til jul sidste år.

 

En fødselsdagsfest er ikke en rigtig fest uden røde sodavand. Her “præsenteret” og afkølet i en mini trillebør med is. Både pænt pg praktisk og understøtter selve temaet ret godt.

 

Alt service var engangs. Det er så dejligt let, blot at kunne smide det væk når der skal ryddes op. Paptallerkner og alm. engangskrus er købt i biltema. (også engangsdugen – det er det billigste sted jeg er stødt på) Derudover havde jeg valgt brune papkrus til de varme drikke og skeer af træ. Det kunne også have været plastik, jeg synes bare disse passede lidt bedre ind i temaet. Skeerne er købt HER. og papkrusene HER. De ternede servietter er fra Flying Tiger Copenhagen. På de alminde plastikkrus havde jeg klippet en cirkel af hudfarvet karton, tegnet 2 sorte ovaler på og tapet under bunden. Derved lignede det grisetryner, når gæsterne tog en tår af glasset.

 

Dekorationen på bordene bestod af en udfoldet serviet, dåser med solsikker og dahlia, ved siden af drysset lidt halm og lagt nogle store afblomstrede solsikkehoveder. Ægte sensommer og bondegårdsstemning, hvis du spørger mig!

 

En slidt stål pande plade danner baggrund for banneret, hængt op med grov reb. Igen materialer der understreger det rustikke udtryk.

 

Navnebanneret og alle skiltene i div. kager havde jeg lavet af brunt genbrugskarton, klippet ud efter den størrelse teksten fyldte. De små skilte i kompost-sækkene havde jeg dog klippet med en lille cirkel udstanser for at få den helt skarp. På alle skilte og banner “flag”, har jeg malet løseligt og lettere tilfældigt med sort akrylmaling og tegnet små “søm-huller” på med sort kuglepen. Teksten har jeg skrevet med hvid posca tusch. (kan købes HER)

 

Alle fester starter med en invitation. Jeg er vild med når den hænger sammen med den stil man holder festen i. Hvad enten det er et bestemt tema, bestemt farveholdning eller noget helt tredje. Her blev det invitationer der understregede bondegårdstemaet med et billede af Viggo på morfars traktor, ved siden af både en gris, en høne og et 2-tal med ko mønster. Dyrene er klippet ud med en cirkel udstanser. hønens “kam” er lavet med en mini blomsterudstanser, til fødder og næb er der brugt en hjerteudstanser. Grisens tryne er en knap i samme farve som kartonet. Jeg kan ikke engang give en nøjagtig skabelon, da jeg blot klippede ører og vinger i hånden som jeg synes de passede til figuren. (prøv dig frem, dyrene er i forvejen fantasi-dyr, så jeg synes ikke de skal være helt perfekte og lige.

 

Dagen inden festen blev Viggo fejret i dagplejen. Der skulle selvfølgelig osse lidt lækkerier med. Her blev det til kanelsnegle med øjne i form af små stykker slik på en tandstik, frugtspyd, og småkager. (både til melon og småkager har jeg brugt udstanseren som førnævnt) Sidste år havde jeg blandt andet lavet de sødeste små æblekager til dagplejen, se dem HER. (find dem nederst i indlægget)

 

Nu da han er en ægte, lille bonderøv var gaven fra os derefter. Han fik et par arbejdsbukser med smæk, købt HER. Derudover fik han 2 bøger, en billedbog med billeder fra årets løb, lavet HER. (Sidste år fik han lignende bog, med billeder fra hans første år. Det er planen det skal være en fast tradition, med sådan en billedbog hvert år.) Vi havde udover det, fået lavet en personlig bog med Viggos oplysninger fra “min bedste bog”, lav den HER.

 

Til slut, lidt billeder af ham, hele festen drejede sig om, nemlig den skønneste Viggo, som nu er 2 år!!

 

Jeg håber I fandt lidt inspiration til jeres næste børnefødselsdag eller fest med lignende tema, evt. høstfest.

 

//Maria

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Viggos 2 års fødselsdag – bondegårdstema

  1. Sikke dog et fedt og gennemført tema, gid man var så kreativ og ihærdig Dog tænker jeg at kage må jeg kunne overskue, skal der creme på den dag man bager den, selvom den skal stå natten over?

    1. Hej Camilla.

      Tak for din søde kommentar. 🙂 Jeg går ud fra det er den store kage med traktoren du mener? 😉 Hvis ja, så kommer jeg det lag creme der er imellem kagen i, den dag den bliver bagt (og lader den stå og trække et par dage – det bliver den altså kun bedre af!) Det øverste lag creme og yderligere pynt kommer jeg på samme dag som festen. 🙂

      Kh Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *