Inspiration til julegaveindpakning

December nærmer sig og måske du er godt igang med årets julegaveindkøb? Jeg selv er igang og har tænkt mig at få gaveindkøbene “overstået” inden d. 1 dec. for at undgå juleræset og istedet koncentrere mig om alt det jeg elsker. Min familie, kreative projekter, julebagning og bare generel julehygge.

Noget der også lige skal i regnes i planlægningen er gaveindpakning.  Jeg er typen der hvert år selv pakker ALLE gaver ind, fordi de helst skal passe i det bestemte “tema” jeg vælger og jo også fordi jeg elsker det. Og mit øje kan altså slet ikke overskue gaver i alverdens farver og stilarter. Ja, jeg ved det, det er jo i bund og grund fuldstændig ligemeget, men jeg elsker at kunne lave en kreativ og personlig indpakning. Der plejer da også at blive sat stor pris på det, hvilket jo også er meget dejligt. Dog sværger jeg hvert år på, efter at have pakket maaange gaver ind, at det gældende år er det sidste år jeg selv pakker ind.  Men det er endnu ikke sket. Og mon jeg nogensinde kommer dertil. Jeg elsker det jo til trods for det store arbejde der ligger bag.

Herunder har jeg lavet nogle forslag til, hvordan årets julegave indpakning kan se ud.

 

Klassisk jul…


For mig er klassisk jul lig med røde farver, natur papir, reb og gran. Jeg kalder det også selv for “Peters jul”. Denne stil går man aldrig galt i byen med, da den bare emmer af JUL!

Brunt natur papir er stort set altid en del af mit materialevalg når det kommer til indpakning. Især i dette tema er det nærmest uundværligt. Ved næsten alle pakker har jeg til start pakket selve gaven ind i brunt papir og deromkring foldet et stykke mat, rødt natur papir i en form for banderole og sat omkring. Denne er blot tapet på bagsiden. derudover har jeg brugt papirs kage flakoner. Både i hel form, men også formet som et kræmmerhus der er blevet fyld med gran. Heri kunne der også have været slik stokke eller en sød lille hilsen.

Tørrede æbleskiver under en indpakning af cellofan…

Som pynt har jeg derudover brugt brunkagehjerter, som jeg har skrevet på, og tørrede æble skiver. Alt sammen spiseligt når gaven er pakket op, hvilket bringer glæde hos både store og små!

 

Romantisk jul i sarte toner…

En anden af mine personlige favoritter er denne. Faktisk synes jeg farven rosa er super fin. (hele året rundt) Men især til jul. Den går bare godt til de fleste farver. Mørkeblå, mørkegrøn, sølv, guld. ja, kunne blive ved…

Den er bare så sart og lækker. Men jo selvfølgelig også en anelse feminin. Så denne form for indpakning er måske ikke den man giver sin far eller onkel.

Her har jeg igen brugt naturpapir. Det giver altid en god og rolig “bund”, hvis man vælger noget lidt mere spraglet pynt. Som her, hvor jeg har brugt forskellige typer bånd omkring pakken. (tapet sammen på bagsiden) En anden gave er pakket ind i lækker, rosa, blankt papir. Derpå har jeg klippet en masse små glimmerstjerner med en udstanser og puttet på. Og til slut pakket gaven ind i cellofan. Det giver en super fin effekt med de små stjerner under cellofanen, som man kan ryste med så de bevæger sig. De 2, søde glimmer æsker har jeg fundet hos tiger. Disse synes jeg er så fine i sig selv at de ikke kræver meget andet end en lækker silkesløjfe.

Når man vælger materialer med glimmer, synes jeg det er vigtigt at vælge matte farver og materialer at kombinere det med. Både for at komplimentere og understrege materialerne, hver især. Men også for at det ikke bliver for meget. Det er selvfølgelig en smagssag, men personlig synes jeg hurtigt det kan blive for meget, derfor er jeg vild med at kombinere blankt og mat. Dette gælder ikke kun gaveindpakning men også i juledekorationen, indretningen og meget andet.

Til slut har gaverne fået en lille eucalyptusgren under båndet. Den støvede, grønne farve er bare super fin til den sarte rosa efter min mening.

 

Guld og grøn i fin forening…

Farven mørkegrøn hitter lige nu. Og jeg er VILD med den. og er der noget jeg især er vild med er det når den er kombineret med guld! – Det er vel jul?

Igen (igen) har jeg brugt den brune naturpapir som bund på et par af gaverne. Den mørkegrønne kan hurtigt virke dyster, derfor er det fint at kombinere den både med brunt papir og blankt “guld”. Her i form af cirkel klistermærker og kogle “ophæng”. (begge købt i Søstrene Grene)

En enkelt gave er også pakket ind i lækker, grøn velourstof. Det er dog ikke den billigste løsning, men til de små gaver der gerne må se lidt mere eksklusive ud, er det helt perfekt!

Tørrede, pressede blade er lagt på gaven, pakket ind i brunt papir sammen med grønt silkebånd og guld klistermærker. Til slut pakket ind i cellofan og med tynd, sort reb tilfældigt bundet omkring.

 

Stilren og nordisk jul…

Denne form for indpakning er simpel, rå og lækker. Igen har jeg pakket ind i den brune naturpapir. Derpå har jeg sat en bred tape på, i både sort og hvid. Til denne stilart synes jeg ikke en stor sløjfe er passende, så jeg har valgt at bruge en tynd, sort lædersnørre og en smal sort bånd sat på i en linje henover pakken. Dette er for at understrege den simple og lettere grafiske stil. Derudover har jeg valgt at sætte et sort/hvid polaroid billede ved, for at gøre gaven mere personlig. Billederne har jeg henholdsvis selv printet fra mit mini instax polaroidkamera (kan købes HER) eller bestilt hos Photobox.dk (HER)

For at understrege den nordiske stil har jeg på den store pakke, kommet kaninskind på. Det er selvfølgelig ingen billig løsning, men det er super fint. Dette kunne måske være en ekstragave til den kreative type, der ville kunne bruge pelsen til enten toppen på en hue, i dekorationer eller andet.

Til slut har jeg brugt bogstavsstempler direkte på gaven. Her kunne man evt. skrive en lille hilsen eller lave det som “til og fra – kort”.

Nu er det bare at beslutte, hvilken farve og stil gaverne skal have i år. Hvilken er mon din favorit?

//Maria

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *