Inspiration til årets julebord – 1. del

Om præcis 9 dage er det juleaften og måske ved du allerede nu, hvordan årets julebord skal se ud. Hvis ikke kan det være at dette kan inspirere dig. Jeg har nemlig besluttet mig for, hvordan julebordet skal se ud her hos os i år. Dette kan du ser her!

Vi har det store spisebord i vores udestue, hvor der er lyst og pyntet til jul i farven mørkeblå. Derfor er det også oplagt at årets julebord passer dertil. Jeg er VILD med den farve, så det passer jo helt perfekt.

Hvis du så mit julebord sidste år, er det i år en noget lettere sværhedsgrad, men selvom jeg også godt kan lide det specielle, er jeg bare allermest til noget der er helt naturligt og lettere “tilfældigt”, derfor bliver det i år et simpelt og naturligt julebord. Og her kan alle være med!

Det eneste jeg har brugt er:

  • Eucalyptus (2 forskellige slags. Èn slags er også helt fint)
  • forskellige julekugler der matcher den farve du vælger at holde bordet i
  • husløg (jeg har brugt de støvede grønne, da jeg synes de passer perfekt til farven på min eucalyptus)
  • Lysestager (her kan du både bruge bloklys, fyrfadsstager eller hvad du lige har) Disse lysestager er fra min tid med butikken, så dem tænker jeg ikke kan købes mere. Men andre lignende kan findes flere steder lige nu.

Det eneste jeg har gjort er at ligge nogle grene helt tilfældigt i en “løber”, midt på bordet. Derefter har jeg placeret husløg og kugler helt tilfældig i og på bordløberen af eucalyptus. Super simpelt og dekorativt, hvis du spørger mig.

Denne version kan let tilpasses efter den farve du har valgt. Er du mere til rød, kan du fx. bruge materialer som pigeon æbler eller ilex-grene. Forskellige kogler vil også være super fint iblandt det støvgrønne eucalyptus.

Ved juletid bruger jeg altid mine juleplatter som tallerkener. Jeg elsker farven og synes den passer helt perfekt til mine nye, blå porcelænskugler fra Lyngby porcelæn. Da jeg har valgt at dække op med disse tallerkner, har jeg heller ikke valgt at folde en “fancy” serviet og lægge på, da jeg synes den vil skjule det smukke motiv der er på hver tallerken.

 

 

De smukke, blå porcelænskugler giver lidt blankt spil til de andre rå og matte materialer.

 

Sidste år var vores julebord holdt i helt andre farver, nemlig rosa, rød og kobber.

Sidste års materialer og farveholdning.

 

Pigeon æbler med tanstikker stukket i, og et stort orkidé hoved nålet ovenpå. 

 

De søde pompom-servietter kan du finde en how-to på HER

 

Brunkage hjerter med tekst, skrevet med lyserød glasur og penslet med spiseligt kobberstøv.

 

Som overskriften fortæller, kommer der et efterfølgende indlæg med inspiration til julebordet. Eller faktisk hele 4 ideer til blandt andet bordkort, servietter/servietringe, farveholdning m.m.

Stay tuned…

// Maria

Posted in Jul

One thought on “Inspiration til årets julebord – 1. del

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *