Fimo ophæng med flere funktioner

Jeg synes altid at denne tid på året er lidt svær, i forhold til at pynte op i hjemmet. Der virker stadig lidt tomt efter julens pynt, men alligevel er det for tidligt at hænge æg og diverse forårspynt på grenene endnu. (efter min mening) Derfor fik jeg lige lyst til at lave nogle ophæng til grenene, som passer ind hele året rundt. Disse ophæng kan du bruge til meget andet end “bare” at hænge op. Se med herunder…

Alt du skal bruge er:

  • Fimo (i de farver du ønsker. Jeg har brugt granitgrå, lysegrå,hudfarvet, hvid og mørkegrøn)
  • en kagerulle
  • en rund kage udstikker, et glas, en skål eller noget andet rundt. (eller en helt anden form, hvis du ønsker det!)
  • et sugerør
  • decoupage lim (jeg har brugt den fra Søstrene Grene)
  • pensel
  • bladguld eller bladsølv (jeg har købt mit i Søstrene Grene)
  • lædersnørre (eller anden form for snor)
  • træperle

Start med at vælg de farver, du kunne tænke dig dine figurer i.

 

tag en lille del af hver farve og varm/blødgør det i hænderne, form en lille “pølse” af hver og læg dem ved siden af hinanden. “pølserne” ruller du nu sammen til én.

 

“pølsen” folder du sammen så der ligger 2 ved siden af hinden. Her kan du også sno dem nogle gange for et mere marmoreret look.

 

Rul nu “pølsen” ud med din kagerulle. Sørg for at have et underlag, hvor det er let at få fimo-leret fri fra. Enten bagepapir eller en voksdug. Det kan derudover være en god idé at løsne selve leret og vende det om og rulle på begge sider, så undgår du det klistrer helt fast til underlaget.

 

Stik nu den form ud, du ønsker. Jeg har brugt en rund kage udstikker. Du kan også bruge et glas, eller noget andre rundt. Vil du have en helt anden form, kan du bruge kage udstikkere af enhver art.

 

Lav nu hul i din fimo figur, så den senere kan få en snor i. Jeg har brugt et sugerør til at lave hullet med.

 

Det resterende fimo skal du blot rulle til en pølse og gøre som fra start. Jo flere gange du ruller og snor, får du flere forskellige slags mønstre og marmoreringer i.

 

Da jeg har valgt at min den grønne blot skal være en lille detalje og ikke den farve der fylder mest, har jeg blot rullet en tynd “pølse” og lagt ovenpå den hovedsagelige “pølse” og derefter udrullet og udstukket.

 

Når du har lavet de figurer du vil, er det bare at bage dem efter anbefalingen på emballagen. Den originale fimo skal bages en halv time ved 110 grader, men det kan afhænge af, hvilket ler du bruger.

 

For at give mine ophæng lidt ekstra har jeg valgt at nogle af dem skal have bladguld på.

 

Jeg har blot penslet lidt decoupage lim på, der hvor jeg vil have lidt guld effekt og derefter lagt bladguldet på. Jeg synes de marmorerede ophæng er så fine i dem selv at det blot er lidt der skal på.

 

 Til slut har jeg sat en tynd lædersnørre i med en træperle på.

… Bum. Nu er de klar til at komme op på en gren at hænge.. Eller at blive brugt til noget helt andet eller tredje… Scroll ned og se hvad du ellers kan bruge dine fimo ophæng til.

 

…Her som ophæng på nogle fine gæslinge grene. 

 

De kan også bruges som et vedhæng ved en flot indpakket gave. Lav eventuel en dymo strimmel med navn på modtageren eller en lille, sød hilsen og lim på din fimo figur…

 

…Eller som her, i en lædersnørre, fungerende som en servietring.

Derudover kan du sætte flere sammen i et ophæng som en form for uro eller vægdekoration, sætte en nøglering i, eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser!

 

//Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *