Blå æg – farvet med rødkål

Jeg mindes at jeg som barn, til påske, farvede æg med min mor. Det er ikke noget jeg siden har gjort. Indtil for nyligt, hvor jeg igen fik lyst til igen at prøve. Den gang kan jeg huske vi brugte løgskaller pakket ind i sølvpapir sammen med æggene. Nu har jeg afprøvet, hvordan et rødkål afgiver farve. Det kom der de smukkeste blå æg ud af! Det var så simpelt og er bestemt ikke sidste gang jeg har prøvet det.

Alt du skal bruge er:

  • 12 æg (jeg brugte ande æg der allerede var pustet ud, købt i Plantorama. Du kan også selv puste nogle alm. hønseæg ud og bruge)
  • 1 rødkålshoved
  • 4 spsk. eddike

Start med at hakke dit rødkål groft. Put det i en gryde sammen med 11,5 dl. vand. Bring det i kog og lad det simre med låg på i ca. 45 min.

 

Lad kålen køle helt af, før du sier væden fra. Når væden er siet fra kommer du eddiken i.

 

Læg dine æg i en gryde, eller fad med sider, sådan at æggene kan blive dækket helt af rødkålsvæden. Når æggene er hule, er de lette og kommer til overfladen. Jeg lagde derfor et plast låg med lidt vægt ovenpå (kan være en skål med noget i)

 

 

Sørg for at æggene er helt dækket og ikke rør hinanden. Nu lader du æggene trække i væden. Rør engang imellem forsigtigt rundt, så æggene bliver vendt og ikke får en plet på “liggesiden”. Har du et låg med vægt ovenpå er det især vigtigt at du rører rundt, så æggene heller ikke får aftryk af låget ovenpå dem. Du kan selv bestemme, hvor blå du ønsker dine æg. Det er alt efter, hvor længe du lader dem trække. Mine de lyseste har ca. lagt en time. De mørkere har (sjovt nok) lagt lidt længere. nok ca. 3 timer.

 

 

Æggene er super fine i et fad, som ophæng eller til pynt på påskebordet

 

Her har jeg blot lagt et grenkrans på et fad. I midten har jeg lagt mine blå æg. På kransen har jeg løseligt placeret perlehyacinter på løg, manstro (den blå tidsel, som tørrer fint uden vand) og fjer. Simpel og dekorativt. Perfekt til årets påskebord!

 

Man kunne også farve hele, kogte æg. Lige til at pille og spise. De ville være SÅ smukke at have på påskefrokost bordet!

Så simpelt er det at farve sine egne æg. Næste gang vil jeg forsøge med rødbede som skulle give pink æg og spinat som skulle give grønne æg.

//Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *