“is”kager

Kager der ligner is. Whats not to like?

De er perfekte til sommerens fester, børnefødselsdagen, eller “bare” til hyggen.

De er vildt simple at lave, se bare med herunder.

Alt du skal bruge er:

  • Kræmmerhuse (hjemmelavede eller færddigkøbte. Mine er det sidste)
  • muffins + vaniljesmørcreme (opskrifterne jeg har brugt kommer længere nede)
  • små skumfiduser
  • plastikskeer (jeg har købt mine i Flying tiger Copenhagen)
  • krymmel
  • røde cocktailbær
  • evt. kage flakoner (mine er købt i Søstrene Grene)

 

 

Start med at bage dine muffins. Jeg har bagt en helt klassisk basiskage. (Opskriften kan du finde herunder) Du kan bage den form for muffin du ønsker. Om det er chokolade, gulerods eller noget helt tredje. Jeg valgte dog en helt basiskage, da den matchede farven på kræmmerhuset, hvis nu der skulle blive noget synligt. Find en muffinform der passer til dine kræmmerhuse. Jeg har købt kræmmerhusene i Rema, i dem passer en muffin bagt i dr. Oetker´s miniforme helt perfekt.

 

Opskriften de muffins jeg har brugt i mine kræmmerhuse er som følger:

Ingredienser:

  • 125 g. blødt smør
  • 125 g. sukker
  • 2 æg
  • 125 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mælk

(giver ca. 12 alm. kager eller 18-20 små)

  1. Forvarm ovnen på 190 grader
  2. Pisk smør og sukker til en luftig masse. Tilsæt æg, mel, bagepulver og mælk til en ensartet masse.
  3. fordel massen i dine forme og bag dem til de er gyldne, hævede og faste i midten. (alm. kager skal ca. have 12-15 min og de små ca. 10-12 min, men hold øje, det kan variere fra ovn til ovn.
  4. tag kagerne ud og afkøl dem på en rist

 

Mens kagerne køler af, kan du evt. lave en kasse dine færdige iskager kan stå i.

Jeg har brugt en skotøjsæske jeg har lavet huller i, pakket ind i brunt papir og beklædt med cirkelklistermærker fra søstrene grene. Derudover har jeg lavet et skilt af bagsiden fra en papirsblok. Den har jeg malet sort og skrevet på med en hvid posca tusch. (skiltet kan fint undværes, det er bare en lille finish for at gøre den mere sjov og virkelig) Skiltet har jeg sat grillspyd på, og limet fast med limpistol på bagsiden.

 

Når kagerne er afkølede kan du begynde at lave de små, søde is.

Jeg har startet med at rulle en lille kage flakon omkring kræmmerhuset, for at give lidt finish.

 

I kræmmerhusets bund har jeg fyldt små skumfiduser, det kan også være andet end det.

 

Kom nu dine kager i kræmmerhusene. Sørg for de kommer godt ned til kanten, så de også sidder i spænd i kræmmerhuset.

 

Inden smørcremen kommer på har jeg sat skeen i spænd bag ved kagen, da den er svær at sætte i til sidste, uden at ødelægge og skubbe “isen” ned i kræmmerhuset.

 

Nu kan du færdiggøre dine “is”kager. Jeg har brugt en vaniljesmørcreme, som opskriften kommer på, herunder. Hvis du ikke er så vild med smørcreme kan du også bruge en flødeostecreme, marengs eller noget andet.

Opskrift på den vaniljesmørcreme jeg har brugt er:

  • 175 g. blødgjort smør
  • 350 g. flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • nogle få dråber vaniljeekstrakt eller lidt frisker vaniljekorn
  1. Start med at piske smøren blød.
  2. tilsæt flormelis, kogende vand og vanilje
  3. pisk til smørcremen er glat og lys i farven.

Denne smørcreme er bedst at lave lige inden den skal bruges!

Put din smørcreme I en sprøjtepose med tyl (jeg har brugt en Wilton tyl nr. 2D)

Sprøjt smørcremen på så den får form efter en softice. Drys lidt krymmel på og afslut med et cocktailbær.

 

Er du ikke til at lave en kagestander af en kasse, kan du også servere dem i små glas med fx. skumfiduser i bunden. (hovedsagen er blot at de ikke ligger ned så de går i stykker)

 

 

Nu er “is”kagerne klar til at blive spist – ENJOY!

 

//Maria

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *