Hvid Gløgg – Smagen af jul

Hos os er det blevet til en tradition at vi serverer denne lækre, hvide gløgg for vores gæster i juletiden. Vi elsker den simpelhen herhjemme! Den har dejlig varm smag af kanel, nellike, æble og appelsin. – En vaskeægte smag af jul!

Prøv den – den er SÅ go´

Til 2 lt. skal du bruge:

  • 2 lt. æblecider
  • 3 små kanelstænger
  • 5 nelliker
  • 4 stykker skræl fra en økologisk appelsin (jeg bruger en kartoffelskræller til at skrælle stykkerne af med)

FYLD:

  • mandelsplitter
  • rosiner

Jeg plejer bare at bruge 4 poser af den færdige gløggmix (sshhh..)

Alle indgredienser (undtagen fyld) puttes i en gryde og varmes ved svag varme. Lad den gerne stå og trække i 1-2 timer eller mere, ved svag varme. Jo mere tid, jo mere smag trækker den bare. Og det gør bestemt ingenting!

Til sidst puttes fyldet i og varmes let med inden servering. (Til info, så forsvinder brusen i cideren ved opvarmning)

 

Smager allerbedst med nylavede æbleskiver!

Håber I kan li´ denne lidt alternative form for gløgg.

// Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *