kreativt efterårs projekt med ungerne – vægophæng med blade

Jeg er vild med efteråret og så er jeg også vild med, at Viggo har fået den alder hvor han kan (og gider) være kreativ med sin mor. (det er med at nyde det så længe det varer, tænker jeg!)

Nå, men ihvertfald har vi altid en pose med når vi er på legepladsen, eller ude at gå en tur. Tænk hvis vi fandt noget vi kunne bruge til et kreativt projekt.

 

 

Denne gang, fandt vi de fineste efterårsblade og jeg fik helt flash back til min barndom, hvor jeg overførte mange blade over på papir med farvekridt. Hvem har ikke prøvet det?

Hvis ikke, er det blot at lægge bladet med dets mønster og struktur opad, under et stykke papir (Vi brugte brunt naturpapir) og skrabe med farvekridtet på den lange led henover, der hvor bladet ligger. Så skulle der gerne komme det fineste bladmønster frem på papiret.

 

De blev så smukke, at jeg tænkte vi skulle bruge dem til noget andet end “blot” at pynte på en tegning. Og da Viggo havde slæbt den største kæp med hjem fra legepladsen, tænkte jeg at den skulle indgå også. Så bladene og grenen (det lyder knap så voldsomt) skulle selvfølgelig laves til et fint væg ophæng.

 

Jeg startede med at klippe bladene ud. (Viggo er ikke helt sikker med en saks endnu!!)

 

Limte dem på et stykke farvet karton (vi brugte en fin rustrød efterårsfarve)

 

Klippede dem ud endnu engang, og lod et stykke (3-5 mm) af den fine rustrøde baggrund være for at skabe en ramme.

 

 

Når alle bladene er færdige, er væg ophænget klar til at blive samlet. Her skal I bruge en grov gren, bambuspind, eller hvad I ønsker. Til dette ophæng har vi brugt en pind på 58 cm og derpå syv store blade og syv små. Ønsker I et mindre ophæng, laver I selvfølgelig bare færre blade og en kortere pind. Vores blev måske lidt til den store side og fylder godt på væggen. Men skidt pyt, det vigtigste er, at det er ét vi har lavet sammen, Viggo og jeg.

Tag først pinden og lav selve ophænget med reb. Dette gøres ved at sno den en par gange eller tre omkring hver ende og binde en knude. Imellem de to bindinger, skal der være en god lang snor som den kan hænges op i. Da det er et vægophæng, kommer det sig ikke så nøje, hvordan det ser ud på bagsiden. Jeg har valgt at bruge tape til at sætte bladene fast på rebet med. Allerførst har vi (jeg) bundet reb på fem steder på grenen (dette afhænger igen af, hvor stor grenen er) Ladet et godt stykke hænge ned, som jeg så har tapet blade på. I kan placere bladene som I ønsker. Til slut klippes rebet til i bunden, så der ikke hænger ender ned.

Nu er det blot at finde det perfekte sted den kan hænge.

Hos os, hænger den på den mørkegrønne væg i stuen, hvilket gør sig godt som baggrund for vores nye, fine, væg ophæng.

 

Bladene er også søde som personligt pynt på en gave. 

 

Jeg håber I kan bruge denne simple og billige idé, til et hyggeprojekt med ungerne.

 

//Maria (og Viggo)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *