Julestemning fra mit hjem

December nærmer sig og det er tid til at pynte op og gøre hyggelig, hvilket jeg jo elsker!

I år har jeg dog fokuseret på små hyggelige områder fremfor julepynt overalt. Se stemningsbillederne herunder, måske det kan give lidt inspiration til din oppyntning, juledekoration, nissebo eller noget andet.

 

Denne væg i stuen er et godt bevis på at jeg i år har valgt at fokusere på grupper og lækre, større dekorationer end pynt overalt. Her har jeg valgt at lave en grov og naturlig dekoration i en gammel trækasse. dekorationen er placeret i venstre side, da der er ophæng i højre. Dette er for at skabe balance og ligevægt.

 

Jeg har aldrig været til et hav af kugler, farverig bånd og proppede dekorationer. Nærmere natur og enkelthed er mig. I den ene side af kassen har jeg sat en klump ler til lyset, oveni har jeg fyldt den med kogler og mos. Derefter sat husløg, lavgrene og en fin papirsstjerne med lys i, fundet i netto. Hvis ikke det er simpelt og dekorativt ved jeg ikke!

 

Jeg var så vild med min adventskrans sidste år, at den i år bliver lignende. Jeg har blot bundet skovmos på en stor halmbøjle, derefter sat sort ståltråd i bunden af lysene og trykket ned i halmbøjlen. Derefter har jeg henholdsvis stukket og trådet forskelligt eucalyptus og lavgrene i kransen. Tilsidst har jeg limet lidt tørrede frøstande i (de støvgrønne kugler) og sat grov garn i som ophæng.

 

Cylinder glasvaser med små juletræer i, hvor jordet er vasket af roden. De holder vildt længe på denne måde. 

 

Et hyggeligt lille område i vores udestue…

 

Endnu en simpel dekoration. – Her et fad med en stor lavkrans på. (kan købes færdiglavet hos fx. Plantorama) Kransen er bare lagt løs på selve fadet, heri et der stillet lys, puttet kogler, bark, mos og tørrede dadelgrene i. Til slut har jeg lagt et par eucalyptusgrene og lavrene løst henover, samt puttet kugler og husløg på.

 

Hver jul, bruger vi juleplatter som stel. Det er som om æbleskiverne bare smager mere af jul herfra. 

 

Forrige år, syede jeg disse nissesokker. Mine sy evner rækker ellers ikke så langt, men disse blev det da til. Nu kan nisse Pjok bare komme an!

 

Jeg er generelt ikke til nisser og rød jul. Dog har vi både nisser og rødt i køkkenet. Køkkenet er et typisk 90ér køkken med mahogni-farvede gulve og lister. Ikke noget jeg er synderligt vild med, men så må man jo få det bedste ud af det. Hertil passer den gammeldags, røde jul helt perfekt, hvis du spørger mig. Nu sagde jeg godtnok at jeg ikke var til nisser. Dog er jeg faktisk ret vild med disse fra Maileg! Og så er det vist også på sin plads at pynte op med nisser, når man har et barn på 3.

Store, runde knækbrød (købt i Ikea) pynter også i køkkenet. Jeg har blot sat en grov strik i og en lille gren blød enebær. 

Den gamle køkkenvægt er også blevet pyntet til jul. (og ja, jeg har en svaghed for spækbrætte…)

 

I år, forstår Viggo rigtig julen. Derfor synes jeg, vi skal (ligesom alle andre børnefamilier) have en lille husnisse. Vores hedder nisse Pjok og skal bo på en gammel skammel, forvandlet til et hyggeligt lille nissebo.

Både dør, træsko og postkasse er fra Søstrene Grene. De andre småting har jeg fundet i en hobbybutik. Døren og kælken har blot fået en lille klat maling. Husnummeret er en brik fra en gammelt spil banko.

Det bliver så hyggeligt med en lille husnisse herhjemme. Jeg har allerede planlagt en masse drillerier den skal lave. Jeg har planer om at lægge dem på min Instagram story, hvor de bliver gemt under “Nisse Pjok”, hvis nogen kunne bruge lidt drillenisse-inspiration.

 

I køkkenet har endnu en simpel dekoration fundet sin plads på bordet. Her er det en gammel skuffe med rum. I hver er der puttet lidt af julens lækkerier. I 2 af rummene er lerpotter med lys. Deri kun ler, mos og en strik omkring lyset med en lille gris laves af fimo ler. Denne er både dekorativ, men dufter samtidig vidunderlig af jul!

Duften af jul…

 

I vores entre er det simpel pynt, her skal ikke være noget der kræver en masse vedligehold, eller lys for den sags skyld, for der bliver ikke holdt ordentligt opsyn. Her er forskellige gamle dåser, den ene med et stort juletræ i. Ellers blot lidt kugler og den fineste stjerne med lys, købt i netto. Efter min mening skal der ikke så meget til for at skabe en dekorativ gruppering.

 

 

Sidste jul lavede jeg disse brunkagehjerter som hang til pynt på træet. Disse skal helt sikkert laves igen i år. 

I weekenden gælder det den udendørs julepyntning. Har I mon pyntet op?

//Maria

2 thoughts on “Julestemning fra mit hjem

 1. Hvor har du købt de fine små juletræer i vasene? I en blomsterbutik eller? Det ser bare så fint ud! -også alt det andet!

  1. Hej Marie.

   De små juletræer er juletræsskud fra skoven. (Man må vist egentlig ikke helt, men fine er de) 😉
   God jul.

   Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *