Viggos DIY værelse

De af jer, der har fulgt mig på Instagram, er med sikkerhed stødt på en masse billeder fra Viggos værelse. Men I skal da ikke snydes for billeder og DIY tips her på bloggen.

 

Dengang vi lavede værelset, havde jeg ikke en blog i hovedet, så ejer desværre ikke “undervejs” – billeder fra processen. Men jeg vil prøve at beskrive materialer og lign. Og ellers er du jo altid velkommen til at kontakte mig HER eller kommentere herunder.

Flere af tingene på værelset er lavet af OSB plade. Er vild med det rustikke udtryk det giver. Både puslebordet, de seks-kantede vægkasser, hjørnebordet og legetøjskassen på hjul er lavet af dette materiale.

For at gøre det lidt mere anvendeligt og praktisk har puslebordet fået nogle lag af skibslak, for det er lettere at tørre af. De andre ting står helt rå.
Legetøjskassen, spraymalede jeg bogstaver på efter en skabelon, derefter sleb jeg den med grov sandpapir for at understrege den rustikke stil.

9079b357-9849-4e06-b083-64c760742934

Jeg elsker DIY-projekter, gerne lidt råt, kantet og unikt som man ikke ser alle steder. Er vild med tidens trends, men samtidig også genbrug/gamle, nostalgiske ting med en historie der er med til at skabe noget sjæl. Ting fra begge stilarter komplimenterer hinanden rigtig godt efter min mening. Tager man kun inventar og lignende fra tidens trend, bliver det efter min mening hurtig for strømlinet og upersonligt. Alle børneværelser kommer hurtigt til at ligne hinanden og noget fra et boligmagasin. (ikke at der noget galt i det, men jeg er vild med når ting skiller sig ud og ikke alle hjem er ens).

For at tilføre lidt personlighed har jeg brugt en del gamle (og lettere slidte) effekter. Fx, har jeg sat min bedstefars gamle malkeskammel, som stol til hjørnebordet. Både anvendeligt, men også lidt sjovt fordi den har en historie.
Desuden er opbevaringskassen under puslebordet en gammel transportkasse. Jeg har blot kommet hjul på den. Både dekorativ og anvendelig.
Derudover har jeg blandt andet fundet plads til en gammel hattehylde, nogle slidte kufferter og en tallerkenrække til bøgerne. Efter min mening er det disse ting der er med til at tilføre værelset noget sjæl og personlighed.

8cbb6abc-2753-4693-a138-3484c21ffcc6

Viggo har endda fået sit helt eget lille “klædeskab” – “Viggo´s wardrobe”. Bøjlestangen er lavet af et gammelt vandrør, der er kommet op at hænge på en grov lædersnørre. Sko hylden er enden af en euro-palle. Dertil har jeg tilføjet en gammel stige og skammel, som kan bruges til at sætte sko og hænge tøj på.
Synes dette lille arrangement er super fint, men må indrømme det er mere smart end praktisk. Det bliver mest brugt til pynt af Viggos (LÆS: morens) gamle yndlingstøj.

img_0347

Uden det egentlig var meningen fik værelset hurtigt et tema med dyr. Det hele startede vel egentlig med den hjemmelavede uro, lavet af Schleich plastikdyr. Her borede jeg blot i hul igennem dyret, trak det på lædersnørre sammen med nogle forskellige perler og til sidst hang dem på uro stativet, som du kan købe HER

742c2216-4d41-4359-998c-394530100a71  95dfcb87-7f3a-457b-a154-8d7c3ba8c16c

48deacd6-81bf-4276-8621-086d84ac86ca

Selvom jeg ikke er meget for at det bliver for strømlinet og temapræget, kan jeg alligevel godt lide når der er en sammenhæng mellem tingene, så det tog til med dyre-temaet og pludselig flyttede der også et panda trofæhoved og en giraf ind. Pandaen kan du blandt andet købe HER og giraffen (Som iøvrigt er på tilbud lige pt) kan købes HER.

 

Før i tiden gjorde jeg meget i at tage ud og male på børneværelser (Se billeder nederst til inspiration) , så Viggo skulle også ha´ en form for væg udsmykning på hans værelse. Hele ideén udsprang egentlig af de gamle vejskilte fra Aalborg jeg i sin tid fandt på lossepladsen. “Egernvej” og “Dådyrvej” ville passe perfekt til “dyretemaet” der nærmest var opstået. Så jeg kom straks i tanke om Disney´s Bambi og Chip&Chap. Jeg fandt et billede af figurerne på nettet og tegnede det over på overhead papir. Derefter har jeg tegnet op på væggen via en overhead projektor med blyant og senere malet med sort akryl maling, tegnet løseligt med henholdsvis sort kridt og kul oveni for at skabe et lidt mere “levende” udtryk.

img_0353

 

468f8f4e-a8a9-4b9b-b2be-f621430272c4  736a1161-7cad-4318-b3ef-f1370958533a

Jeg var i tvivl om, figurerne skulle males, men jeg er faktisk ret tilfreds med at de bare står helt enkle i sig selv. (der sker jo mere end rigeligt i det rum i forvejen!)

Viggos værelse blev lavet da jeg var i slutningen af graviditeten og da han var ganske lille. Vil da godt indrømme at den idé man har om rummet og dets funktion ændrer sig i takt med han bliver ældre. Dengang måtte plastik legetøj i skrigende farver bestemt ikke se dagens lys derinde. Jeg er jo godt klar over at den ikke holder i længden. En dag får Viggo sin egen mening om hvad der er fedt og så må moren jo, rette ind efter det. Men indtal da, synes jeg det er på sin plads at dimse lidt ekstra derinde med klædeskab og de helt “rigtige” farver.

Som lovet får I lige nogle billeder ,til inspiration, af de børneværelser jeg har malet tidligere. Tør godt love de er “lidt” mere farverige end den udsmykning Viggo har på sit værelse.

 

Jeg håber dette kan give jer lidt inspiration til indretningen af et børneværelse, eller dele derfra kan bruges andre steder i hjemmet.

// Maria

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *