Børnenes julebord 2018

De sidste par år har jeg kun dækket juleborde til de voksne. Se dem HER, HER og HER. I år tænkte jeg det kunne være sjovt at lave et julebord, kun til børnene. Ved ikke hvor mange der sidder ved hvert sit bord, men der hvor man gør, er det jo helt oplagt at lave bordet lidt mere børnevenligt.

Jeg kan huske at jeg, da jeg var barn, synes december varede i evigheder og når d. 24 så kom, varede den dag også i evigheder. Det var som om tiden bare sneglede sig afsted indtil man måtte åbne sine julegaver. Tanken bag dette børnebord var at det skulle være en form for aktivitetsbord, så “ventetiden” måske vil føles lidt kortere.

 

 

Ved dette bord er det både muligt at pynte brunkage hus, lave hjerter af tranebær, tegne, gætte, hive knallerter  og spise sig mæt i alle julens lækkerier.

Jeg har blot pakket bordet ind i afdækningspapir købt HER. På den måde er det let at tegne på, og pyt med, hvis ungerne spilder glasur fra pyntningen af kagehuset, “dugen” er alligevel lige til at krølle sammen og smide væk efter julefesten.

 

 

 

Her er det muligt at pynte brunkagehuset færdigt med lækkerier i miniformat. Husene af brunkage er færdigkøbt i Tiger og IKEA, men kan med fordel også selv bages. Opskriften på icing til at pynte med, fandt jeg HER. 

 

Små hjerter lavet af ståltråd med tranebær trukket på, som perler. Se HER hvad de også kan bruges til.

 

Ungerne kan forsøge at gætte, hvor mange pebernødder der er i et glas. Hav måske en lille gevinst på højkant til den der gætter, eller kommer tættest på..

Prøv lykken…

 

Farvelæg små optegninger der er lavet på bordet. Jeg har blot tegnet op efter småkageudstansere. 

 

Fine pompon servietter fyldt med lækkerier. Se en guide på servietterne herunder. 

 

Det skal du bruge. Flerlags-serviet der er farvede i alle lag. (dem fra Bilka er typisk ensfarvede i alle lag)

 

Del servietten i 2 lige store stykker

 

Læg dem ovenpå hinanden

 

Fold den ligesom som en musetrappe og sæt et stykke tynd snor/garn omkring på midten

 

Hiv nu forsigtigt lagene fra hinanden én og én 

 

Vupti, så har du en pompon serviet!

 

Det fine engangsservice er fra Tiger. Bordkortene er små Rensdyr lavet af ispinde. Se guiden herunder

 

De små rensdyr hænger fint på sugerørene

 

Du skal bruge ispinde (3 stk. til hver rensdyr) Rulleøjn (2 stk. til hver) og 1 pompon næse (kan købes i de fleste hobbybutikker) Derudover skal du bruge limpistol og evt. små stempler. (disse er fra Tiger. Har du ikke sådan nogle, kan du også fint skrive med en tynd tusch)

Start med at lime dine 3 ispinde sammen sådan her

 

Lim nu øjne og næse på

 

Stempel (eller skriv) til sidst navn på

 

Psst.. Rensdyrene er også ret fine på julegaverne!

 

Jeg håber dette gav lidt inspiration til det kommende børne-julebord. Hold øje, én af de kommende dage, kommer mit bud på årets voksen-julebord. Så kan du jo derefter afgøre om dit julebord skal inspireres af ét af mine forslag.. Eller måske kombineres!?

 

//Maria

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *