Julebord anno 2018

Julen nærmer sig med hastige skridt. Måske ved du allerede hvordan bordet til juleaften eller de kommende julefrokoster skal se ud, hvis ikke kan du måske hente lidt inspiration fra mine forrige års jule borddækninger. Dem kan du finde HER, HER eller HER  Derudover kan du også finde inspiration til årets børne-julebord HER. Traditionen tro har jeg igen i år givet mit bud på, hvordan årets julebord kan se ud. Som altid er jeg vild med ting fra naturen og det at man ikke skal ud og erhverve sig en masse nyt og dyrt for at pynte et fint julebord.

Som dug har jeg (igen) brugt afdækningspapir købt HER. Jeg er vild med det at man kan male eller tegne direkte på underlaget, og at man ikke skal passe på med hvad man spilder derpå.

 

Til start har jeg pakket bordpladen ind i afdækningspapir. (blot foldet det i hjørnerne og tapet det på undersiden. Nøjagtig som en pakke) Derpå har jeg lagt en bane af staniol midt på bordet og på hele længden. Staniol er både for at hindre papiret i at suge evt. fugt fra de materialer der placeres direkte på bordet, men også fordi jeg gerne vil have en bordløber der løber på hele bordet. På denne måde, kan du holde den samme bredde hele vejen.

 

Derefter har jeg lagt forskelligt mos og grove barkstykker på, helt tilfældigt som jeg synes, for netop at skabe den der lidt “rodede” skovbunds stemning. Afgrænsningen af staniol-banen, gør dog at bordløberen får et “stramt” udtryk, trods de blandede materialer.

 

Det meste har jeg fundet i skoven (skovmos/plademos, hvidmos, bark og mindre grankogler) Derudover havde jeg nogle tørrede hortensiahoveder fra i sommers og nogle store grankogler, fra da jeg havde mit blomsterværksted. Helt almindelige kogler fra skoven kan også fint gå an.

 

Det begynder at tage form…

 

Til slut har jeg lagt nogle bare fyrregrene henover “dekorationen”. Jeg synes det er vigtigt at det ikke er tæt fyr som fx. silkefyr, da de ikke må dække for de andre ting, men nærmere skal skabe lidt niveau og “fylde” til dekorationen, så den virker knap så flad.

 

For at gøre det knap så rodet med de mange skovmaterialer, har jeg lavet flere grupperinger i selve “bordløberen” fx. lagt mange små kogler sammen i grupper.

 

Til julebordet hører der sig også bordkort. Nu, jeg har valgt dugen er af afdækningspapir er det jo oplagt at skrive og tegne direkte derpå. Her er det vigtigt at måle af, efter hvor du vil have navnene og/eller tegningerne, så de kommer til at stå i samme linje og med samme højde. Jeg har blot målt af med en lineal og sat små streger, så jeg ved hvor jeg skal holde mig inden for når jeg skriver/tegner.

 

Jeg har tegnet op med en mørkegrå tusch, lavet skygger med en lysegrå tusch og tegnet det løseligt efter med et farvekridt, for at få det til at se lidt mere nuanceret ud.

 

Under navnet har jeg tegnet en grangren med de samme farver som navnet, dog tilført en mørkegrøn. På den måde hænger det også sammen med dekorationen på bordet.

Nu da navn og grangren står vandret, synes jeg det kunne være fint at lægge bestikket vandret lige under. Her er der ingen regler. Navnet/bordkortene kan laves på et utal af måder. Jeg siger det ofte, men det er kun fantasien der sætter grænser!

 

Det færdige resultat…

Jeg har lige givet lidt frostglimmer hist og pist i dekorationen/bordløberen. Det synes jeg er fint til de ellers rå og matte materialer.  Derudover har jeg placeret nogle små fyrfadsstager ned i min “skovbunds-dekoration” til lige at hygge lidt. – det er vel jul!?

 

Grønne glas og mørke tallerkner understreger dekorationen og dens farver

 

 

 

 

Jeg håber dette kunne inspirere lidt, hvis du ikke allerede ved, hvordan årets julebord skal se ud.

//Maria

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *