Små, kreative “påske-projekter” med ungerne

Snart er det påske og Viggo og jeg har haft gang i lidt påske-krea.

Idéerne er simple og gør, at selv de mindste unger kan være med. Se bare med herunder.

 

Simple og søde påskeharekort…

 

…med stempel lavet af 3 tomme toiletruller. Klem blot 2 af rullerne lidt sammen som “ører” og lim dem ovenpå en hel  rulle. Jeg har brugt limpistol. Sørg for de sidder helt tæt og rullerne er lige langt nede, så stemplet bliver jævnt når du trykker det på “underlaget”.

…Lidt sort maling i en paptallerken og stemplet dyppes deri og sættes på en stykke karton, eller anden form for kort. Disse store manila mærker vi har brugt, er fra Søstrene Grene.

 

En anden simpel måde at lave en sød og personlig  påskehilsen på, er ved at tage et kort eller et stykke karton og sætte fingeraftryk med evt. gult akrylmaling. Når det er tørt kan aftrykkene tegnes som små påskekyllinger.

 

 

 

Små, simple kyllinger udstanset med en cirkel udstanser, et stykke trekantet orange karton som næb, en fjer som hale og afklippede pap sugerør som ben, samt rulleøjn limet på… og bum de sødeste påskekyllinger. Dertil lavede vi små spejlæg af hvid karton klippet ujævnt (ingen spejlæg er jo ens!) en, rund, gul æggeblomme i midten og afsluttet med guldglimmer lim omkring blommen. Enten søde som ophæng, enkeltvis på nogle forårsgrene eller som herunder, hvor de er blevet limet på et tyndt stykke reb og fungerer som en lille påske guirlande.

 

påskestemning…

 

Hvor søde er de her får ikke lige!? Vi klippede blot 2 størrelse ovaler i hvidt karton og limede disse små hvide pomponer på. (har købt dem i en hobbybutik) Men tænker vat stykker også fint kan bruges. Et hoved af sort karton, et par rulleøjn og et par afklippede pap sugerør limes på, og så har I de sødeste får klar til pynt…

 

Påskekyllinger af tomme toiletruller – her kan alle være med!

 Vi har blot klippet rullerne i de størrelse vi ønskede. Derefter malet dem gule og tilsidst limet rulleøjn og fjer på. Næbbene er nogle jeg har købt i en hobbybutik. Her har jeg blot lavet et lille hul med en kniv og sat dem i. Har du ikke lignende næb, kan det også sagtens laves i orange karton. Næbbene kan du også se HER, hvor jeg havde lavet en anden form for påskekyllinger, hvor de indgik.

… Også super fine som servietringe til servietterne på påskebordet…

 

Fodaftryk  – her som gulerod. 

Her har vi blot lavet et aftryk af Viggos fod, med orange akrylmaling på hvid karton. Da det var tørt blev “foden/guleroden” klippet ud og jeg lavede strimler af 2 slags grønt karton og limede bagpå.

 

Jeg håber I kunne bruge vores små påske-krea-projekter. Måske I selv skal igang hjemme hos jer i weekenden? ellers er disse en god hygge beskæftigelse for og med ungerne i påskedagene.

//Maria (& Viggo)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *