Kreativ med læderpapir del 2 – syede bordkort med overraskelse indeni

Annonce for CCHobby

Så du min sidste DIY med læderpapir? Hvis ikke kan du finde den HER. –

Til trods for materialet stadig er ret nyt for mig er jeg allerede vild med det og det man kan med det. Du kan blandt andet vaske det, stryge det og sy i det. Sidstnævnte måtte jeg prøve og fandt på ideen om syede bordkort med en lille overraskelse til gæsten indeni. Se hvordan jeg har gjort herunder.

(se mere info omkring materialet, læderpapir, i mit sidste indlæg HER)

Af materialer har jeg brugt:

  • Læderpapir (kan købes hos CCHobby HER)
  • saks
  • en fugtig klud
  • symaskine og tråd i ønsket farve (jeg har brugt én matchende læderpapirets farve)
  • stempler m. stempelpude
  • bolcher eller andet til at fylde inden i bordkortene

 

Blødgør først læderpapiret med en fugtig klud. Herved er materialet lettere at arbejde med. Klip herefter dine bordkort. Her kan alle former og størrelser jo vælges. Det kunne blandt andet være hjerter, cirkler m.m. Jeg har valgt at gå med formen ligesom et manillamærke. Mit bordkort måler ca. 7 cm. i længden, 6 cm i den brede ende og 3 cm. i hver af de korte/skrå kanter.

Klip 2 ens og sy dem sammen. Undlad dog at sy bunden til, så det er muligt at fylde noget indeni bordkortet.

Når siderne (undtagen én) er syet, kan du stemple (eller skrive) på bordkortet. Det er lettest at gøre det nu, inden bordkortet bliver fyldt og derved ujævnt.

Når du har stemplet eller skrevet navn på, kan bordkortet fyldes med det du ønsker. Jeg har valgt at putte bolcher i disse. Det kunne også have været en sød personlig hilsen eller andet spiseligt. Når bordkortet er fyldt, syr du blot enden til.

 

Tilsidst har jeg valgt at krølle læderpapiret/bordkortene lidt, for at skabe en lidt mere rustik stemning, som jeg synes passer til det udtryk og den borddækning jeg ønskede her.

Læg bordkortene på tallerknen, eller sæt dem ved glasset. Skal der ikke være bordkort, kan disse også laves og lægges på bordene som en del af bordpynten. Fx med teksten “konfirmand 2020”, hvis det er til en konfirmation eller barnets navn til en dåb. Kun fantasien sætter grænser!

 

Nu er det blot gæstens opgave at åbne bordkortet i én af syningerne. Så er der lidt til den søde tand!

 

Bordkortet af læderpapir i selskab med en blanding af en fin og rustik borddækning. 

 

Jeg håber du kunne bruge min idé.

Kig forbi CCHobby og se deres store udvalg af læderpapir og mange andre hobbymaterialer.

//Maria

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *