perle-påskeæg

Påsken nærmer sig, og jeg er allerede igang med at kreere og pynte op. Senest har Viggo og jeg lavet disse påskeæg af perler, se herunder, hvor let du selv kan lave nogle lignende.

Af materialer skal du bruge:

  • Pearl Clay, kan købes i hobbybutikker, Bilka, eller HER. (Jeg har brugt 2×3 i sampak)
  • styropor (flamingo) æg i forskellige størrelser
  • ståltråd (ikke alt for tyndt)
  • tråd/reb/bånd til ophæng

 

 

I sampakken med 3 x perler er der 1 x selvhærdende modelleringsmateriale. Denne deles i 3 og blandes med perlerne, til du har en ensartet masse. (der findes også en brugsvejledning på pakken, men det er super simpelt!)

 

Når alle perler er blandet med modelleringsmasse er det bare at komme igang med at sætte dem på æggene.

 

Denne har jeg valgt skulle være gul med blå prikker. Jeg startede med at lave prikkerne og fylde ud derimellem med den gule perlemasse. Til dette projekt er det pænest, hvis du sørger for der kun er et lag perler. Det gør du ved ligesom at presse perlemassen ud i et jævnt lag.

 

… Her et andet mønster – kun fantasien sætter grænser!

 

 

Alle kan være med til dette projekt, børn som voksne. Viggo synes dog det var lidt noget underligt noget at røre ved til start, men fik hurtigt lavet nogle æg med camouflage mønster som han sagde.

 

Ønsker du at æggene skal bruges til ophæng, er det til slut ophængene laves. (se med herunder)

 

Lav blot en “hårnål” af en lidt tykkere ståltråd og pres ned i toppens midte.

 

… Så ægget til slut ser således ud…

 

Nu er det blot lade perleæggene tørre. Det tager typisk 1 døgns tid, alt efter størrelse. Sørg for æggene ligger på et underlag de let kan tages fra. Avis og andet papir er en dum idé, da modelleringsmassen vil klistre fast hertil. (jeg lå æggene på et silikone-underlag) Modelleringsmassen tørrer helt klart op, så synes du at den tydeligt ses inden tørretiden, så bare rolig. Når æggene er tørre, kan massen ikke ses!

 

 

Nu er det tid til sidste step, nemlig at sætte tråd i æggene, og så er de klar til at pynte på en fin forårsgren eller lignende.

 

 

Jeg håber dette kunne inspirere til et lille hyggeligt påskeprojekt!

//Maria

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *