Skåle af gipsgaze

 

 

I disse hjemmetider, får jeg virkelig tjekket mit krea-lager igennem for ting, i stedet for at købe nyt. Jeg fandt en del ruller gipsgaze, som jeg tænkte jeg ville have lidt ud af. Gipsgazen samt få andre materialer (som de fleste har hjemme) blev til disse skåle, som du kan finde en guide på herunder.

Af materieler har jeg brugt:

  • gipsgaze (kan købes i de fleste hobbybutikker eller matas/apoteket)
  • balloner (1 til hver skål)
  • en tom rulle fra en toiletrulle/køkkenrulle
  • glas/skål (til at sætte ballonen med skålen, i)
  • skål med vand

Hvis du vil komme det samme i skålene som jeg, skal du bruge yderligere:

  • hø/halm (Jeg har brugt strukturfoder til gnavere, som kan købes i de fleste supermarkeder)
  • perlehyacinter på løg
  • æg (gåseæg, vagtelæg)
  • fjer

Lav desuden disse skåle et sted, hvor der gerne må blive beskidt, da det sviner en del! (gipsstøvet er dog heldigvis let at tørre af og gøre rent efterfølgende)

 

 

Start med at puste ballonen op, til den størrelse du ønsker din skål i (gå efter diameteren i den modsatte ende af lufthullet/knuden). Klip så gipsgazen i forskellige størrelser. Længden kommer sig ikke så nøje, men det er en god idé at have både mindre og lidt større stykker. Gør desuden en skål med vand klar.

 

Sørg for ballonen er placeret stabilt i et glas eller en skål, alt efter størrelse. (knuden skal være nede i glasset/skålen). Gennemvæd nu gipsstykkerne med vand og læg dem på ballonen et efter et. Det er også her du bestemmer højden på din skål.

 

Når du har lagt 2-3 lag gipsgaze på, påsættes der en fod af en stykke afklippet toiletrulle/køkkenrulle, så skålen efterfølgende kan stå.

 

Herefter lægges blot flere stykker gipsgaze over toiletrulle-ringen, så de ligesom er med til at klæbe “foden” fast til skålen. På skålen har jeg 4-5 lag gipsgaze.

 

Ønskes en større fod, til en evt. større skål, kan du blot klippe to ringe og klippe over, og derved sætte sammen og gøre diameteren større.

 

Du kan glatte gipsgazen ud så meget som du ønsker. Mine skulle forestille knækkede æggeskaller, så jeg har ladet dem være ret rustikke, både i kanter og overflade.

 

Nu er det blot lade skålen(e) tørre…

 

Efter nogle timer, kan ballonen springes og skålen(e) tørre færdig. Du kan fornemme på skålens temperatur, hvor tør den er. (er gipsen kold, er den ikke helt tør)

 

 

 

Da skålene var tørre, fyldte jeg dem med hø, og perlehyacint-løg, hvor jordet var rystet af løgene. Oveni har jeg blot placeret  æg og fjer løseligt. Du kan komme i skålene, hvad du ønsker, det er blot vigtigt at det ikke er fugtigt eller er blomster der skal vandes, da gipsen ikke kan tåle at være fugtig. (info: jeg vander aldrig løgvækster, da de så springer hurtigere ud og levetiden derved forkortes).

 

Forårsfornemmelser i stuen…

 

Skålen kan evt. også bruges som værtindegave eller “påskeæg”, med nogle chokoladeæg i cellofan, placeret ved det resterende pynt.

 

Jeg har før lavet skjulere af mælkekartoner med gipsgaze, dem kan du finde HER. I disse kan der fint placeres blomster der kræver vand, da mælkekartoner jo er vant til at indeholde væske. (surprise)

 

Jeg håber du blev inspireret…

//Maria

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *