Indpakkede påskeæg af crepepapir

Med snart kun én måned til påske, er det vist på tide at få kreeret lidt påskepynt. I denne omgang blev det til indpakkede påskeæg i crepepapir. Vil du lave nogle lignende, kan du følge med herefter hvor der kommer en udførlig guide.

Af materialer skal du bruge:

  • Styroporæg (jeg har brugt str. 4 x 5,5)
  • Crepepapir (Jeg har brugt 180 grams købt hos Kreanord)
  • Lim. (Jeg har brugt tacky glue fra Kreanord, men limpistol kan også bruges)
  • desuden tuscher, saks, tykkere ståltråd på rulle og snor/tråd/bånd til ophæng (kun ståltråd og snor hvis du ønsker æggene skal bruges til ophæng)

 

 

Start med at klippe et stykke crepepapir på 10 x 15 cm (Det er vigtigt at “lamellerne” vender den vej som på billedet her, så det er muligt at strække i papiret når det skal rundt om ægget).

 

Stræk crepepapiret let i bunden og kom lim på den nederste halvdel som her.

 

Pak nu ægget ind, med bunden af ægget nederst, og buk bunden af papiret med op som ægget drejes rundt. Lim kanten pænt til som på billedet herunder. Det kan dog ikke undgås at der kommer lidt ujævnheder i crepepapiret, men dette kan glattes lidt ud inden limes størkner.

 

Krøl nu toppen let sammen og form, så ægget får form som et indpakket påskeæg (når limen er helt tør kan du forme ekstra meget på papiret).

 

Nu er det tid til at lave sløjfen. Til den størrelse æg jeg har valgt skal der bruges crepepapir på følgende mål: 10×4, 0,8×2 og 0,5×8. Igen er det vigtigt at mønstret i papiret vender som her, så det er muligt at strække i papiret og forme sløjfen.

 

Tag det største stykke og stræk let i begge ender og sæt dem derefter sammen, som herunder.

 

Saml på midten og form sløjfen, mens du holder ved på midten. Kom lim på det stykke der måler 0,8×2 cm og sæt på midten, hvor sløjfen er klemt sammen.

Så at sløjfen kommer til at se sådan ud…

 

Nu mangler bånd-enderne kun. Klip det tynde aflange stykke over på midten ca. eller som her lidt forskudt så der kommer 2 forskellige længder. Her kan du enten klippe en “snip” op, eller lade bånd-enderne være lige.

Så er sløjfen færdig…

… og klar til at lime på påskeægget (Her brugte jeg limpistolen).

 

For at tilføje en ekstra detalje, har jeg farvet en lille cm. i toppen af “indpakningen” med pastelmarkers. Dette er dog lettest at gøre, når lim og papir er helt tør.

 

Nu er det blot at lave ophæng i ægget, hvis du ønsker det skal hænge vel og mærket (Æggene kan også være supersøde at have liggende i en skål eller som pynt på påskebordet).

 

Jeg har blot lavet en “hårnål” af lidt tykkere ståltråd…

og stoppet ned i toppen af flamingoægget. Herefter kan du sætte en tråd, snor eller bånd i påskeægget.

 

Færdigt indpakkede påskeæg er nu klar til pynt på enten forårsgrene eller på påskebordet.

 

God påske-krea-lyst!

//Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *