Lækker Julemarmelade

I sidste weekend havde vi gæster til kaffe. Og hvad er mere passende end at servere æbleskiver på denne tid af året? Dertil havde jeg lavet den lækreste marmelade. Er man til en smag af julen, skal man klart prøve denne marmelade med æble og kanel.

  • 1100 gram æbler
  • 300 gram rørsukker
  • 2 dl vand
  • 1 vanillestang
  • 6 tsk. kanel
  • atamon

Ud af dette fik jeg 4 små glas og 1 større.

Start med at rengøre æblerne. (skræl og fjern kernehus) Derefter skæres æblerne i små skiver eller tern og puttes i en gryde. Vanillekornene skrabes ud og kommer deri. Det samme skal vand, rørsukker og kanel. Jeg har også kommet den hele vanillestang derned til, da den stadig afgiver en masse smag.

Det hele “koges” sammen ved middel varme. Hold godt øje og rør i marmeladen undervejs. Når æblerne er udkogt, kommes marmeladen på skoldede glas. Jeg har lige “vendt” lidt atamon i for holdbarhedens skyld. (et låg fuld hældes i glasset efter det er kogt. Sæt låget på og ryst atamonen rundt i glasset. Hæld derefter over i næste glas o.s.v)

Sættes i køleskabet, og nydes til fx. lune æbleskiver. Som jo er ret tidstypisk lige nu!

868999f2-3fd5-41ed-a891-85bccea9f95e

Velbekomme!

//Maria

3 thoughts on “Lækker Julemarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *