Spiselige grankogler

Jeg er vild med grankogler i alverdens afskygninger. – Nu også en spiselig én af slagsen.

De her kogler er en form for konfekt. Dog af den lidt større slags. Man skal altså være en rigtig “sukkergris” for at kunne li` dem her. For de er ret søde og godt tunge i det. (= ikke så kalorielette) Men i små mængder er de altså ret gode!

Til 8 stk. skal du bruge:

  • Salstænger (8 stk)
  • 1 dl. peanutbutter. (Jeg brugte crunchy, men creamy kan også bruges. Det er hvad du er til)
  • 1/2 dl. nutella
  • 2,5 dl flormelis (evt. lidt ekstra. Det afhænger af tykkelsen på massen til sidst)
  • 5 spsk. blødt smør
  • cocopops ( jeg har brugt ca. 5 dl)

Rør peanutbutter, nutella og smør til en ensartet masse. Derefter røres flormelisen i. Er det smeltet meget i løbet af sammenrøringen, kan du lige stille det kortvarigt på køl. Massen skal gerne være lidt lig modellervoks. Føles det for smeltet og tyndt efter køl, kan der med fordel røres lidt mere flormelis i.

Når massen er til at forme, er den klar. Nu er det blot at forme en lille kegle, der skal stå med den tykke ende nedad. Put en saltstang lodret ned igennem keglen, for at gøre formen lidt mere stabil.

Så er det nu, koglen skal laves. Start nedefra og op med at komme cocopops i keglen. (skal bare lige have fat, så ikke alt for langt ind i massen) lav først nederste række og fortsæt opad til koglen er helt dækket. Jeg har startet med at stikke cocopopsene vandrette i og jo længere de kommer opad har jeg trykket dem lidt mere ind mod massen. Så det ser ud til koglen er mere lukket i toppen.

5768e012-58b5-44d0-8de2-c80bf5067230

0834947d-3b7a-455c-9972-d91ea08c14f8

Når du når toppen klippes saltstangen til, så den passer i højden og ikke kan ses. Nu er det bare at sætte koglerne på køl et par timer og drysse med lidt flormelis, så det bliver til rigtige vinter-kogler.

 

0608a0d6-460e-4d6c-80e4-95dec9b502be

Er du til knap så kalorietunge julegodter som disse spiselige kogler, kan du finde opskriften på sunde og vildt gode, brændte mandler, helt uden sukker, HER.

Velbekomme!

// Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *