Hindbær marmelade med lakrids

Jeg er vild med smags kombinationen af hindbær og lakrids. det tænkte jeg skulle have sit forsøg i en marmelade. Resultatet blev ret godt efter min mening!

Til 1 portion skal du bruge:

  • 1000 gr. hindbær (jeg brugte frosne)
  • 500 gr. sukker
  • 4 tsk. lakridspulver (eller smag dig frem, hvor fremtrædende du vil have lakridssmagen)
  • 3 tsk. melatin
  • atamon

Start med at koge bærrene møre i ca. 5 min. Tilføj herefter sukker og kog under omrøring i ca. 2 min. Tilføj lakridspulveret. Jeg synes det er passende med 4 tsk. Men smag til undervejs. Det afhænger også af det bestemte lakridspulver, hvor stærkt det er. (Jeg brugte den fra Søstrene Grene) Melatinen blandes med 3 spsk ekstra sukker og tilsættes under omrøring. Kog massen i 2 min. Et godt tip jeg har fået af min mor, er at komme en skefuld marmelade på en underkop og i køleskabet. Når den er afkølet kan du køre skeen igennem og derved finde ud af om den er tyknet nok. Ellers er det blot at koge marmeladen op endnu engang og tilføje lidt mere melatin. Husk at det altid vil virke tyndere mens det er varmt!

Når marmeladen er færdiglavet er det blot at fylde den på kogte, atamonskyllede glas, som skal lukkes omgående.

Nu er det blot at stille den på køl og hive den frem når lejligheden byder sig. Det kan blandt andet være til æbleskiver, i hindbærsnitter eller noget helt tredje.

Velbekomme!

// Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *