Forskellige, lækre småkager ud af 1 dej!

Hvis ikke I allerede har fundet ud af det, så er jeg altså ret vild med at lave mørdejssmåkager. De er så simple at lave og kan kombineres med fyld og diverse pynt på et utal af måder. Måske I så de stjernelækre julesmåkager jeg havde lavet forleden? Det er også der du finder opskriften på selve mørdejen.

Herunder vil jeg vise et par andre varianter af småkager, lavet af den nøjagtige samme dej, men med helt andet fyld og tilbehør.

Simpelt kun at skulle lave én slags dej, og kun tilføje forskellige typer fyld og diverse pynt for at ende op med helt anderledes typer kager. – Jeg er fan!

Mørdejsopskriften finder du som nævnt ovenover, HER

Den er super god at lave som en form for “snitte”. Jeg har, i anledning af det snart er jul, udstandset henholdsvis stjerner og hjerter i låget af nogle af småkagerne. Det synes jeg giver et fint udtryk. Og et lille kig ind til det lækre fyld.

Her nedenunder er det med fyld af æble/kanel marmeladen som du finder opskriften på HER. Låget er drysset med flormelis.

 

Lidt på samme måde som med stjernerne, er her en variant med hindbær/lakridsmarmelade. På låget er der drysset flormelis og lakridspulver for at understrege lakridssmagen i fyldet. Hindbær marmeladen med lakrids finder du opskriften på HER.

 

En lidt anden variant er disse kranse jeg har udstukket og pyntet med glasur og derpå, hakkede, tørrede tranebær, pistacie og spiseligt guldstøv. Kombinationen af sødt, syrligt og knas er intet mindre end fantastisk! Snoren var lige en ekstra detalje, for at understrege kranse formen. Den er dog ikke spiselig, hvis nogen skulle være i tvivl!

Kort sagt, så er det den her opskrift jeg hiver frem hver gang jeg skal bage småkager til en eller anden lejlighed. Til Viggos dåb havde jeg lavet navnekager, til hans fødselsdag havde jeg lavet kager med løver og 1-taller. Og så er disse mørdejssmåkager klart de bedste at bruge når det kommer til hindbærsnitter!

Desuden kan du tilføje hakket chokolade eller nødder til dejen, eller pensle med æg og drysse med kanelsukker for en helt anden type småkage.

Jeg ved, jeg efterhånden skriver det i hvert indlæg, men her er det altså KUN fantasien der sætter grænser!

God bagelyst!

 

// Maria

 

 

 

One thought on “Forskellige, lækre småkager ud af 1 dej!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *