klassisk julebord med et twist

Det er den 20 december og julen står bogstaveligt talt for døren. Måske du allerede ved, hvordan dit julebord skal se ud. Hører du til dem der endnu ikke ved det, kan det være mit bud på en juleborddækning, kan inspirere dig lidt!

Jeg har holdt det i de traditionelle julefarver, rød og hvid. Jeg har krejlet min mors fine stel “mistelten”, som det hedder. Meget passende til tiden. Det fine stel er blåt, og derfor har jeg valgt at lægge nogle få, blå kugler ved dekorationen for at binde det sammen.

Dekorationen jeg har valgt at lave er måske lidt atypisk og ikke som man som oftest ser den. Jeg har valgt at lave en form for bordløber af æbler og træpinde. Følg med her, hvis du vil se, hvordan den er kreeret.

Det skal du bruge:

  • Æbler (gerne nogle i forskellige størrelser)
  • træpinde/grillspyd
  • reagensglas
  • kertelys
  • friske, afskårne blomster (jeg har brugt hvide juleroser og røde voksblomster)
  • paradisæbler
  • små kogler
  • glaskugler i den farve du ønsker (kan sagtens undværes)
  • fyr (gerne en lidt “nøgen” én af slagsen

Start med at lægge dine æbler løst på bordet, som du ønsker formen på din bordpynt skal være. Jeg har valgt en båd form. Det kunne også have været en lang løber med samme bredde hele vejen hen over bordet, eller en rund form, hvis dit bord er rundt. Prøv dig lidt frem, ved at lægge æblerne som du ønsker dem inden de fæstnes sammen.

Når du har lagt æblerne som du ønsker formen skal være, kan du begynde at sætte dem sammen med træpinde/grillspyd. Jeg har bare sat dem lidt tilfældigt, på kryds og tværs.

når alle æblerne er fæsnet sammen, har jeg valgt, hvilke jeg syntes der skulle lys i. Jeg har valgt at sætte dem med jævn fordeling, så der både er i centrum og længere ude. Dog synes jeg det er pænest, hvis de ikke kommer for langt ud i enderne. Især hvis du vælger båd formen, som jeg har gjort. Nu skal reagensglassene påsættes. Dem har jeg sat i spænd imellem nogle af de pinde der sidder tætte. Er det svært at få dem til at sidde ordentligt fast, kan du eventuelt sætte en ekstra pind i efter glassets placering.

 

Nu er selve grundformen lavet og det der mangler er blot at pynte den færdig. Jeg har startet med at give mine friske blomster et godt, skråt snit og sat dem i reagensglassene med vand. Herefter har jeg placeret paradisæbler lidt løseligt rundt både udenom og indeni selve dekorationen. Inden alle “småtterierne” bliver fyldt på, er det tid til at lægge dine fyrregrene på. Jeg har valgt nogle få stykker, for at man stadig kan se det fine mønster træ pindende danner. lad spidserne af fyrregrene følge formen, så de vender ud ad mod enderne.

Til slut har jeg “drysset” lidt små kogler og nogle glaskugler på samme måde som med paradisæblerne. Men husk ikke at overdynge dekorationen. Efter min mening handler det om enkelthed, så man kan se alle de forskellige ting og materialer der danner en masse dybde og derved volume i bordpynten.

Af bordkort dertil har jeg valgt disse kranse af tranebær som jeg før har vist jer. Dem kan du finde en lille how-to på, HER kranseformen på bordkortene har jeg valgt at flere grunde. Men især fordi de giver et kig ind til fine udsmykning der er på tallerknen, men også for at få den røde farve med ud på bordet. Det er samspillet mellem formerne og farverne der giver helhedsudtrykket.

 

 

 

Jeg håber I kan bruge min idé, eller dele derfra.

Husk I altid gerne må tagge mig @kreativmammadk eller dele under hashtagget #diykreativmammadk – Jeg vil elske at se nogle af mine idéer udført af jer!

Glædelig jul

// Maria

 

One thought on “klassisk julebord med et twist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *