hjemmelavet værtindegave

Jul er ofte lig med en masse julefrokoster. Der til hører det sig at man tager en lille gave med til værten, og hvad er bedre end en god blanding af en masse hjemmelavede, lækkerier?

Lav den nu, og hav den stående klar til juledagene. Istedet for at skulle ud og købe en gave et sted de har åbent, og måske ikke altid har det store udbud, men til gengæld ofte en ret lang kø! Og så er en hjemmelavet gave altså bare altid et hit, hvis du spørger mig!

Man kan jo komme alt muligt i kassen. Og har du ikke lavet noget selv, eller har tid til at gøre det, er det jo også en mulighed at købe tingene og selv pakke dem flot ind.

I denne kasse har jeg samlet en god blanding af hjemmelavede lækkerier. (på nær øllen)

Heri er der:

den lækre julemarmelade med æble og kanel som I måske før har set på bloggen. Den er super lækker til blandt andet æbleskiverne og imellem mørdejssmåkager. Opskriften kan du se HER. Jeg har kommet den i et glas og på låget har jeg klippet en cirkel af stof og sat henover med et gummibånd. Her har jeg også skrevet indholdet på et manila mærke og påsat.

Derudover er der en lille blanding af hjemmelavet konfekt. Chokolade overtrukne pebernødder, havregrynskugler med rom og flødekarameller. Alle disse lækkerier kan du finde en opskrift på HER. Pebernødderne og havregrynskuglerne har jeg pakket ind i cellofan og flødekaramellerne har jeg kommet i et kræmmerhus rullet af et kageunderlag i papir.

Udover det, har jeg også lavet kryddersalt med rosmarin og kommet i et glas, hvor der har været sveskemos i. Låget er blot blevet malet med sort akrylmaling og derpå er der sat en cirkel af karton med tekst på.

Salten er simpel at lave og det eneste du skal bruge er:

 • 3 dl. havsalt
 • et lille bundt rengjorte og hakkede krydderurter (i dette tilfælde rosmarin)

bland begge dele og kom i et ildfast fad i ovnen 20 min ved 150 grader. Husk at røre i saltblandingen ind imellem.  Når salten er kølet af, er det blot at komme i en beholder eller et glas. Denne type salt er især god på rødbeder eller andre rodfrugter i ovnen.

Saltmandler er et hit hos de fleste. Det er godt i diverse salater eller blot som en lille snack. Opskriften på dem har jeg fundet HER.

Sidst men ikke mindst er der en hjemmelavet bodyscrub i. Den er SÅ lækker og tager ikke meget mere end 2 min at lave. Den er perfekt til vinterens tørre hænder og ja, bare generelt hele kroppen. Igen har jeg brugt glas der har været sveskemos i. Som med salten, har jeg blot malet låget og skrevet på en karton cirkel og limet på. Herved har jeg sat en træ ispind på med et gummibånd. Derved er scrubben let at få op uden at skal have fingrene ned i glasset. (dette er også mest hygiejnisk)

Det du skal bruge er:

 • 1 dl. kokosolie
 • 3 dl. sukker
 • et låg fuld pebermynte essens eller pebermynteolie

Bland alle 3 dele og kom på glas. Simpelt og lækkert! Sådan et glas kan desuden holde sig i op til 6 mdr, hvis ikke det er brugt op inden! Holdbarheden er bedst, hvis det opbevares på køl. Dog er det en god idé at tage det ud lidt inden brug, så kokosolien kan nå at blive lidt blød.

Selve trækassen jeg har puttet tingene i, er én der før har været jordbær i. Jeg har blot malet siderne sorte med akrylmaling. Du kan også bruge andet underlag. Fx. en kurv eller en papkasse du pakker ind i silkepapir. Og indholdet kan også varieres efter ønske. Her fik I bare lige mit bud på en værtindegave med et (efter min mening) lækkert indhold! Til slut har jeg pakket kassen ind i cellofan. Det sætter lige prikken over iét.

// Maria

 

4 thoughts on “hjemmelavet værtindegave

 1. Hvordan blander du kokosolien med sukkeret? Varmer du det op, så det er lettere at blande i eller?

  Tak og glædelig jul 🙂

  1. Hej Nanna.

   Der er gået et eller andet galt, for ser først din besked nu! (Skal lige lære det her blog at kende ordentligt) Det er jeg ked af. Håber ikke mit svar er alt for sent nu. Jeg blander bare kokosolien direkte fra glasset. Uden opvarmning eller anden forbehandling. Jeg håber du fandt ud af det trods mit sene svar.

   Godt Nytår.

   // Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *