Øreringe af plante vejledningsskilte

Det er januar og tid til lidt nyt liv indendørs i form af nye planter. Mange har det ihvertfald sådan at der kan virke tomt efter alt julens pynt er blevet fjernet. Ved flere planter er der sat et lille vejledningsskilt ved. De fleste smider det direkte i skraldespanden, men den samler jeg nu engang er,  tænkte at de måtte kunne bruges til noget. – Jeg ved det. Det grænser op til at være lidt for meget, og hvis du tænker jeg må ha´det største lager af det, som mange måske vil mene er affald, så har du helt ret. Jeg er typen der gemmer nettet fra appelsiner, diverse dåser, bobleplast og ja you name it…

De her plante vejledningsskilte er altså ret fine at bruge til øreringe. Se bare med her.

Alt du skal bruge er:

  • vejledningsskilt i kraftigt plastik
  • udstandser med den figur du ønsker dig. (Jeg har brugt en firkløver og en stjerne. Disse kan købes i Tiger og div. hobbybutikker)
  • ørestikker og/eller ringe (jeg har købt disse i stof og stil, men kan fåes i div. hobbybutikker)
  • stearinlys og nål

Start med at rengøre dit vejledningsskilt, det kan være ret beskidt efter at have siddet i en plante.

Når det er rent og tørt er det bare at finde det motiv du gerne vil bruge fra skiltet. Sæt evt. skiltet ind i udstandseren, så du kan se hvor den klipper motivet. Nu er det blot at trykke figuren ud. (det kan altså godt være lidt hårdt at trykke igennem, men med lidt tålmodighed og gode fingerkræfter kan det snildt lade sig gøre)

Når du har 2 figurer er det bare at varme en almindelig knappenål over et stearinlys og derefter smelte et hul i centeret af din figur.

Til slut er det blot at sætte en ørestik eller ørering igennem hullet. Bruger du en ørestik, hvor der nærmest er en plade på, kan du også lime dem på din figur istedet. I så fald skal du (selvfølgelig) ikke lave hullet i din figur.

Dette er en super fin, simpel og ikke mindst billig måde at lave helt personlige og kreative øreringe på. Og så er de vildt fine at give som gave. Det bedste ved øreringene er næsten at du kan vende figurerne om, så der forskellige motiver. 2 sæt øreringe i ét – det bliver da ikke bedre! (medmindre du har limet figuren til pladen på ørestikken, da vil der selvfølgelig kun være ét sæt, men så er det jo blot at lave 2 hele sæt øreringe/stikkere istedet)

 

// Maria

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *