Blomster inspiration til bryllup

Et nyt år er begyndt, hvilket også betyder nye livserfaringer, glæder og spændende oplevelser. (Bare for at nævne nogle få) Måske 2017 endda byder på et bryllup for dig eller en du kender?

Som I måske har læst under min personlige beskrivelse, er jeg uddannet blomsterdekoratør, men kan ikke arbejde indenfor faget lige pt, da jeg fik en dum muskelsygdom under min graviditet som jeg stadig kæmper lidt med. Nå, men nok om det, det jeg vil frem til er, at hvis der er noget jeg savner ved faget er det om noget brudebinderi. Er du gal jeg ville give min højre arm for igen at kunne kreere blomster til bryllupper. (men den vil jeg nok alligevel ikke kunne undvære til det!) Kunne jeg leve af kun at lave brudebinderi ville det være helt fantastisk! Det er sådan en dejlig livsbegivenhed fyldt med romantik og jeg elsker det. (Selvfølgelig kan man godt blive udsat for en ægte bride-zilla, man næsten kan være angst for at lave blomster og ikke mindst brudebuket for!! – Men her tror jeg ikke jeg skal snakke, tænker jeg vil blive på helt samme måde, hvis den dag skulle komme!)

Jeg var lige en tur tilbage i gemmerne for at kigge billeder af de brudebinderier jeg førhen har lavet, tænkte det måske kunne inspirere de kommende brude lidt, hvis de slet ikke har nogle tanker og idéer til, hvordan deres brudebuket skal se ud!

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvilken slags bryllup det skal være, hermed mener jeg om der er et bestemt tema, bestemte farver, omgivelser m.m. Jeg synes det giver det allerbedste helhedsudtryk, hvis alt hænger sammen i mindste detalje. Fx. forbinder jeg et havebryllup med en meget naturlig og ikke for “tæmmet” brudebuket, gerne med materialer fra naturen.

Herefter er det meget vigtigt at se på bruden, hvilken type er hun/du? Høj, lav, buttet, slank, hårfarve og ikke mindst kjolen. Der er nærmest ikke noget værre end, hvis en slank brud kommer ind med en for stor brudebuket. Denne vil dække for hendes figur, og nærmest se ud som om brudebuketten kommer med hende. Er der detaljer på kjolen der gerne skulle ses, skal dette også tages højde for i brudebuketten. Men alt dette vil de sikkert spørge efter, det sted bruden/eller brudgommen bestiller brudebuketten. JA, jeg skrev brudgommen! Traditionen siger at det er brudgommen der bør bestille brudebuketten og sende den som en gave bruden modtager mens hun gør sig klar. Idag er det langt fra sådan. Jeg vil sige at det oftest er bruden selv der bestiller sin brudebuket. Hvis ikke, er det min oplevelse at brudgommen alligevel har en liste med, med hvilke farver, blomster og form brudebuketten skal have. Og hvor mon han har den fra!? (Jeg har altid synes det var lidt morsomt!) En god idé, hvis det er brudgommen der bestiller, er at tage et billede med af bruden, så er det let for blomsterdekoratøren at se brudens type og udseende og derudfra kan vurdere, hvordan brudebuketten kan se ud.

Herunder har jeg samlet et udsnit af nogle af de brudebinderier jeg har lavet samt en lille tilhørende beskrivelse af materialevalg.

 

Herunder ses en klassisk, romantisk, tæt rosenbuket. Detaljen ved denne ellers klassiske brudebuket er skaftet, hvor jeg har påsat lange græsser, sorte perler og sort silkebånd. Røde roser, symboliserer kærlighed, og mere romantisk bliver det ikke, hvis du spørger mig!

 

Denne brudebuket, eller vel nok nærmere brudesmykke, er en muffe jeg har syet af kaninpels. Derpå er der lavet hæng af kalla, brede græsser, hjerteranke og blomsten fra kalanchoe. Den passer perfekt til et vinterbryllup!

 

Man kan gå mange veje med en “brudebuket”. Her har jeg lavet en kugle af eucalyptus der holdes i en ring. Ned fra kuglen hænger hjerteranke, blomsten fra en Kalanchoe og de smukkeste orkidéhoveder. Denne type “brudebuket” er til bruden der ikke vil have en traditionel buket.

 

Denne form for buket du ser herunder, er blevet mere og mere populær. Den ligger typisk i den lidt dyrere ende af brudebuketterne, da den kræver en del arbejde. Denne buket kaldes for en syet lilje. Navnet beskriver meget godt, hvordan den er lavet. Hvert eneste liljekronblad er syet sammen. Så selvom det er en buket med færre materialer er det én der tager lang tid at lave. Derved også prisen der typisk er lidt højere.

I denne lyserøde, lækre sag har jeg til slut pyntet med Kalanchoe, umodne brombær, støvdragere (uden pollen) og perler.

 

Denne er en helt enkelt og klassisk syet lilje, lavet af trompetliljer.

 

Den du ser herunder har fået en sidste finish med hvid kalanchoe og lidt brudeslør. Enkelt og super fint!

Bruden der bar denne brudebuket havde kun et ønske til brudebuketten. Det var at den indeholdt hendes yndlingsblomst – liljen. Og det fik hun!

Herunder ses bordpynten til det samme bryllup som lige ovenover. Det var et havebryllup, så derfor skulle det være lidt let, og samtidig indeholde den gennemgående blomst, liljen.

Herunder en klassisk dråbeformet brudebuket i creme og sart laksefarvede nuancer.

 

Denne buket, lavede jeg til et bryllup der blev afholdt i haven. Det skulle afspejles deri. Så de fleste materialer blev fundet i haven og grøftekanten. Materialer som lette græsser, æbler, valmuer og solsikker er med til at understrege havestemningen i buketten.

 

Her ses endnu en brudebuket fra et sommerbryllup i haven. Blomster som Dahlia, pæoner og jomfru i det grønne understreger stemningen af sommer og natur.

 

Her ses en klassisk, tæt rosenbuket, med hjerteranke iblandt og afsluttet skaft med grov reb.

 

Er du mere til hårpynt er det også altid smukt. Her havde jeg kreeret en hårbøjle med lille flad form for hat lavet af kronbladene fra den smukkeste cremefarvede rose.

 

Måske ikke billeder af den bedste kvalitet, men I skulle ikke snydes for lidt billeder fra en bryllupsmesse jeg deltog i. Her havde jeg som blikfang lavet en brudekjole med skørt af tyl og brudeslør. Corsagen var lavet af hvide crysanthemum og kaninpels.

En syet rose. Samme teknink som den syede lilje. Hver eneste rosenblad er syet på et efter et. Et stort arbejde, men smukt og vildt romantisk resultat efter min mening.

En klassisk, rund rosenbuket i lækre pastelfarver.

 

Jeg håber det kan give lidt inspiration til at komme et skridt nærmere, hvilken brudebuket/brudesmykke eller noget helt tredje du/den kommende brud skal bære på den store dag!

// Maria

 

Billederne med den meget smukke, mørkhårede model er lavet i samarbejde med de dygtigste og mest kreative piger. Jeg vil til enhver tid anbefale dem!

Fotograf – Nevephotography

Hår – Carina Lundtoft

Makeup – Camilla Lundtoft

Model – Christina Sika Michelsen Hvirring

One thought on “Blomster inspiration til bryllup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *