Forårsløg i DIY papirsposer

Dagene med solskin bliver flere og flere – foråret er snart over os!

Jeg er vild med forårsløg i alle afskygninger. Det er virkelig indbegrebet af forår for mig. Det begynder at knibe med antallet af potter herhjemme, så tænkte lige jeg måtte finde ud af noget fikst, som til gengæld ikke skulle koste en bondegård!

Det blev der disse løg i papirsposer ud af.

Alt du skal bruge er:

  • dine yndlings forårsløg (plante)
  • sølvpapir
  • indpakningspapir og/eller avispapir
  • reb eller andet bånd/snor
  • tape
  • saks
  • evt. stempler og/eller dymo

Start med at tage et passende stykke sølvpapir til at folde rundt om løgets rødder og jord. Ikke så det dækker selve løget, men lige op til kanten. Dette har jeg gjort for at holde eventuel fugt fra jordet væk fra papiret der senere skal omkring. Du kunne som alternativ også bruge en pose. Det er lige hvad du har ved hånden. Du tænker måske, hvorfor pakke det så tæt omkring jordet? det bliver da ikke let at give vand? Men sagen er den at jeg aldrig vander mine forårsløg. Det får dem med det samme til at skyde i vejret og holdbarheden er i forvejen jo ikke den længste. Selve løget er meget vandigt i sig selv, så det kan sagtens holde sig uden vand i dets levetid. Skal du bruge disse til en bordpynt hvor de helst skal være udsprungne, er det en anden sag. Da kan du vande dem godt inden du starter og derefter forsætte som følgende.

 

Når din løgplante ser ud som billedet herover, kommer du til det næste. Nemlig at komme selve papiret omkring. Jeg har brugt almindelig brunt, gammeldags indpakningspapir. Til start har jeg krøllet det lidt for at give det lidt mere råt og gammeldags udtryk.

Når papairet er krøllet, glatter du det lidt ud igen og bukker det et par gange i det der skal være toppen på din “papirspose” (Min kant er ca. 1 cm. – den kan du lave som du selv ønsker)

Nu skal papiret foldes rundt om planten. (så alt sølvpapiret dækkes) Gør det lidt som når du pakker gaver ind og fold bunden med op. Sørg dog for bunden ikke bliver for kompakt og ujævn, for ellers får den svært ved at stå pænt til slut. Derudover må du endelig ikke folde papiret for stramt omkring planten, ellers opnåes “pose-effekten” ikke. Når du har rullet den om afslutter du med et lille stykke tape. Forsøg at sæt det så usynligt som muligt.

Når papiret er rullet omkring, skulle den gerne se ca. sådan her ud. Ikke for stramt og ingen synligt sølvpapir. (eller pose, hvis du har brugt det)

Som en lille ekstra, men enkel effekt har jeg sat et stykke grov snor omkring. Det kunne også have været et blondebånd eller et stykke farvet garn. Gør som du ønsker og, hvad der passer ind hjemme hos dig.

Til slut har jeg påsat en tekst skrevet med dymo (købt i Panduro hobby) , og stemplet med stempler og sværte (købt i Tiger) Jeg har lavet en lille flok af forskellige løgvækster og sat sammen. De bliver SÅ smukke når de alle springer ud!

 

På nøjagtig samme måde som med løgvæksterne i indpakningspapir, har jeg her brugt avispapir istedet. HER kan du se en helt tredje måde at lave “krukker” til dine løgvækster.

Disse er super simple at lave. OG vildt dekorative Og billige i materialer. OG så er de desuden en vildt god værtindegave! Whats not to like – Jeg spørger bare?!

Jeg håber du blev inspireret!

// Maria

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *