Påskeæg af lim

Jeg er egentlig ikke typen der har påskepynt fremme, alligevel synes jeg der er noget hyggeligt over det. Især er jeg vild med æg i enhver afskygning. og disse æg af lim er ingen undtagelse. – Ja du læste rigtigt! Æggene er lavet af lim fra en limpistol.

 

Alt du skal bruge er:

  • Limpistol og lim dertil
  • skabelon af et æg, på papir. (tegnet eller udprintet)
  • bagepapir
  • maling (jeg brugte outdoor vintage paint fra Søstrene Grene, alm. akrylmaling fungerer også fint)
  • Patina (jeg brugte guld)
  • limlak
  • bladguld
  • tråd til ophæng
  • træperler

 

Start med enten at tegne eller udprinte den størrelse æg, du ønsker dine ophæng skal have. Når du har skabelonen klar, er det blot at lægge bagepapir over den, så ægget tydeligt kan ses igennem. Det kan være svært, hvis du har brugt blyant til at tegne ægget op med, brug derfor en tydelig kuglepen eller tusch.

 

Varm nu din limpistol op. (eller gør det fra start, hvis du er hurtig til at tegne din skabelon)

Nu er det bare at lime på selve bagepapiret, efter skabelonen. Jeg har startet med omkredsen og derefter limet tilfældige streger både på vandret og diagonalt. Du kan evt. tegne stregerne op på skabelonen inden, hvis du har lettere ved det på den måde. Jeg er bare den “abstrakte type” der altid “freestyler” lidt, og ser hvor det ender. Jeg kan desuden også godt lide at hvert æg er unikt og ingen er ens. Ønsker du derimod æg der er ens, er det nok en god idé med stregerne påtegnet på skabelonen inden.

Efter du har lavet de æg du ønsker er det bare at vente til de tørrer.

 

Når lim-æggene er afkølede og helt stive kommer det til pyntningen af dem. Jeg har valgt at male mine æg i dusede farver, da jeg forbinder foråret og påsken med pasteller og sarte nuancer. Husk at male dem på begge sider, da det giver en mere intens farve, nu da limen er gennemsigtig!

Når alle æg er tørre, er du kommet til de sidste, men vigtige detaljer. Jeg har valgt at bruge det der er bagsiden af lim-æggene, da den er mere glat og lige, du kan gøre som du selv synes er flottest.

Jeg har valgt at mine æg skulle se lidt mere glamourøse ud, så derfor tilførte jeg lidt guld. Først i form af guldpatina, jeg har duppet tilfældigt på med fingrene. og derefter penslet limlak og bladguld på tilfældige steder. Sørg for patinaen er tør inden du kommer limlak og bladguld på. Du kan også bruge sølv istedet, eller sort sværte for at få dem til at se lidt mere vintage ud.

 

Til slut har jeg blot kommet en tråd igennem det øverste hul og sat en lille træperle på som finish. Synes du det er svært at få tråden til at hænge lige i ægget, kan du lige klippe et par mm. i limen, så kommer tråden til at sidde lidt i spænd.

 

Voila – nu har du de fineste påskeæg klar til at pynte fint på en gren eller, hvor du ellers ønsker.

 

En anden sød idé kan være at hænge dine æg op på en form for uro. Jeg har blot hængt en pind op med reb bundet i hver ende. Derpå har jeg hængt æggene lidt i tilfældige højder.

 

Til jul lavede jeg disse glimtende snefnug med samme teknik. Se dem HER.

 

God arbejdslyst!

// Maria

 

One thought on “Påskeæg af lim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *