Tegn på porcelæn – simpelt og sødt

Jeg er vild med at tegne på porcelæn. Det giver én mulighed for at lave noget helt personligt som ingen andre har. Jeg har indtil videre forsøgt mig med disse du ser herunder.

Jeg har blot købt en porcelænstusch i Panduro hobby og fulgt instrukserne derpå.

Med denne tusch skulle man blot tegne, lade motivet tørre i 4 timer og “brænde” det i ovnen 90 min. ved 160 grader. Men følg instrukserne på netop den maling eller tusch du bruger, det kan variere, hvordan det skal bruges.

Én ting er dog fælles for uanset, hvilken tusch eller maling du bruger, sørg for at dit porcelæn er helt rent inden du tegner derpå. Alt skidt kan ses når porcelænet har været i ovnen, og så er det altså ikke let at få af!

Jeg køber blandt andet mit porcelæn i Søstrene Grene, eller i genbrug har jeg også fundet nogle forskellige ting. Blandt andet de fine, enkle smøre platter jeg har tegnet pige ansigter på, er derfra.

 

På disse smøre platter har jeg tegnet øjne og næse og forskellige frisurer. Efter en tur i ovnen har jeg blot sat en lædersnørre i med en rosa træperle på.

 

Jeg har brugt dem i indretningen på denne måde. En blanding af nyt, gammelt og DIY projekter hænger i en gruppe på væggen. Heriblandt nogle dækkeservietter af siv, et par gamle platter og de 3 piger lavet på mine genbrugs smøre platter. På denne måde har jeg skabt en helt personlig gruppering omkring et “gammelt” entremøbel.

 

 

Et ansigt tegnet på en potte har fået hår i form af karse. Dette er et fint projekt, hvor børnene kan være med!

 

 

Et helt personligt spisesæt. En god gaveidé!

 

 

Ideerne er uendelige med porcelænsmaling/tegning. Kun fantasien sætter grænser!

God arbejdslyst..

 

//Maria

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *